Kategorie oborů
Náš tip

Bez koření by jídlo nechutnalo

Někdo má rád pikantnější jídlo, jiný si na koření zase moc nepotrpí. Jisté ale je, že teprve koření dělá z pokrmu lahůdku. Dává se i do sladkých jídel. Takový štrúdl si třeba bez skořice skoro ani nedokážeme představit.

Na oběd v centru Českých Budějovic

Přímo v centru Českých Budějovic, kousek o náměstí, najdete Restauraci Karla IV. Jeden vchod je z ulice Karla IV., druhý z ulice Dr. Stejskala, poté, co projdete pasáží.

Jídlo jako závod

Ti z nás, kteří mají klasické zaměstnání, to jistě znají. Od rána jsou v jednom kole a už se nemohou dočkat obědové pauzy, až se v klidu nají a odpočinou si.

Nejzvláštnější pokrmy čínské kuchyně

Málokterá kuchyně světa je tak kontroverzní a pestrá a pro Evropany nepochopitelná, jako je ta čínská. Sice čínská bistra a restaurace najdeme na každém rohu v jakémkoliv větším městě, avšak čínská kuchyně zdaleka není jen o nudlích, ...

Restaurace nebo hospoda?

Pro slovo restaurace existuje mnoho synonym, jejichž používání se měnilo s dobou. Některé se vyvinuly a začaly se používat pro speciální typ restaurace, některé zase úplně zanikly.

Opravdu se Češi stravují nezdravě?

Nedávno jeden mezinárodní výzkum přišel s výsledky, že Češi jsou nejnezdravější národ v Evropě s nejhoršími stravovacími návyky. Jíme prý velké porce, těžké polévky s pečivem, nehledíme na to, ...

Stravovací klasika, která nikdy nezklame

Jídlo je věčným tématem mnoha debat. Na internetu koluje nespočet vtípků o tom, jak je složité se s kýmkoliv domluvit, kam se půjdete najíst. Po vyjmenování snad všech restaurací a jiných stravovacích zařízení člověk většinou stejně skončí někde, ...

S jídlem poznáváme svět

Každá země má svou typickou kuchyni. Dříve, pokud jsme chtěli ochutnat profesionálně připravená jídla jiné země, museli bychom za nimi vycestovat. V dnešní době globalizace máme díky množství specializovaných restaurací možnost ochutnat ...

Jídlo napříč generacemi

Jídlo se napříč časem velice změnilo. V dobách našich babiček bylo teplé a výživné jídlo pro lidi nesmírně důležité. Ženy doma připravovali vydatné snídaně, teplé obědy a večeře.

To nejlepší ze světa gastronomie

Stravování a gastronomie dnes už zdaleka není jen o kvalitě, vzhledu a chuti samotného pokrmu, ale i o prostředí, kde jíme, doprovodných službách restaurace ale i třeba způsobu servírování.

Nepodceňujme tradiční českou kuchyni

Svět se neustále a ve všem mění. Je to jen přirozené, neustále dochází k modernizaci úplně ve všem, převratné vynálezy mění svět téměř před našima očima, co bylo v umění tabu je dnes oceňované, ...