Řezání dřeva na míru: základ úspěšné výroby stavebního řeziva

Řezání dřeva na míru: základ úspěšné výroby stavebního řeziva

I když se stavební technologie i materiály a vše ostatní vyvíjí mílovými kroky, zůstává faktem, že bez kvalitního dřeva se na stavbě neobejdeme. Tento materiál je již stovky let osvědčeným stavebním prvkem a své uplatnění nachází i v moderních stavbách. Uplatní se na trámy, sloupky i další prvky. Stavební řezivo se vyrábí z různých druhů dřeva, od borovice až po smrk nebo dub. Výběr správného řeziva je důležitý, protože kvalita dřeva ovlivňuje kvalitu, bezpečnost i dlouhověkost celé stavby. Použití nízko kvalitního řeziva může vést k narušení celkové stability, a proto je třeba vybrat kvalitní dřevo s minimem defektů, které poskytne výrobkům pevnost, stabilitu i případně estetickou hodnotu.

V současné době se výroba řeziva a dřevěných výrobků řídí přísnými pravidly a normami, které mají za cíl zlepšit kvalitu výrobků. Z tohoto důvodu je důležité spolupracovat s certifikovanými zpracovatelskými závody a dodavateli, kteří dodržují tyto normy a garantují kvalitní výrobky. Můžete oslovit například pilu DŘEVOVÝROBA – PILAŘSTVÍ, s.r.o. z Hrabové na Šumpersku mezi městy Zábřeh na Moravě a Mohelnice. Nabízí výkup a zpracování dřevní hmoty, prodej stavebního a truhlářského řeziva za příznivé ceny, řezání dřeva na míru a mnoho dalších služeb. Pro zákazníky, kteří potřebují řezat dřevo na míru, existuje několik možností, jak to provést. Jedním z nich je pořez z kulatiny, kterou zákazník dodá. Tato metoda se obvykle používá při výrobě specifických dřevěných výrobků, jako jsou trámy, sloupy nebo okenní rámy. Firma DŘEVOVÝROBA – PILAŘSTVÍ, zajišťuje řezání dřeva na míru na kmenové pásové pile a vertikální rámové pile. Dřevo řeže na hranoly, desky, fošny i latě a řeže také kulatinu 2-13 m.

 

Ze stavebního řeziva tato firma nabízí stavební a truhlářské řezivo, podlahové palubovky, dále zajišťuje stopařskou výrobu, výrobu spárovek a výrobu tepelně ošetřených palet. Firma dále nabízí prodej štípaného palivového dříví, pilin, štěpky a kůry.