Prozkoumejte západní cíp naší země

Prozkoumejte západní cíp naší země

Každý kout naší země ukrývá celou řadu míst, která stojí za prozkoumání. Tentokrát se vydáme do západního cípu našeho státu, do města Chodov a do blízkého CHKO Slavkovský les. Chodov je historické město, založené již ve 12. století, rozkládající se mezi Karlovými Vary a Sokolovem. V současné době má asi čtrnáct tisíc obyvatel a jedná se o moderní a neustále se rozvíjející město s dlouhodobou historií, které láká turisty díky své ideální poloze. Z Chodova je to blízko do chráněné krajinné oblasti Slavkovský les, která je oázou klidu a zeleně. V hlubokých lesích se tu rozkládají rašeliniště s porosty borovic a bříz a tvoří unikátní přírodní celek. Tato oblast je bohatá na vodu a celá řada minerálních pramenů známých v lázeňském regionu Karlovarska se tvoří právě tu.

Daleko to také není na známý pohádkový, rozlehlý a majestátní gotický hrad Loket, který již z dálky zaujme každého cestovatele. Také to je kousek do vyhlášených Karlových Varů. Pokud se však rozhodnete najít si ubytování v Chodově, vyhnete se davům turistů, užijete si poklidnou atmosféru historického města ale i ušetříte. Útulné ubytování v soukromí nabízí penzion Chodov – hospůdka a penzion U Kádi. Celková kapacita penzionu je 14 lůžek a každý pokoj má samostatnou sprchu. Pokoje jsou jedno až čtyř lůžkové. K dispozici je vybavená kuchyňka, kde je mimo jiné i pračka, lednice, sporák s troubou a další nezbytné vybavení. Díky tomu je penzion vhodný i pro dlouhodobé ubytování, kdy nabízí skvělé ceny za pronájem pokoje.

Mimo to k penzionu patří také restaurace, kde se pravidelně konají hudební večery – jednou ve stylu devadesátek, jindy country a někdy koncerty živé hudby. A k tomu tu skvěle vaří a nabízejí osvěžující nápoje všech druhů. V restauraci se dále pořádají soukromé oslavy, svatební hostiny i setkání spolužáků a další akce všeho druhu. K dispozici je prostorný sál a pro letní oslavy jako dělaná terasa a nechybí ani oplocená zahrada s možností grilováni, uzení, opékání u ohně. V penzionu a restauraci U Kádi si užijete tu pravou pohodu, skvěle se tu najíte a odpočinete si a načerpáte energii na výletování.