Díky foukané izolaci můžete ušetřit za vytápění

Díky foukané izolaci můžete ušetřit za vytápění

Víte, že díky foukané izolaci můžete ušetřit až polovinu nákladů za vytápění? A tím zdaleka výhody foukané izolace nekončí. Dá se použít na jakékoliv stavební konstrukce, stropy, stěny, příčky, podlahy, podkroví i střechy, a její aplikace je velmi rychlá, snadná a cenově výhodná. Nejdůležitější plochou k izolaci je střecha či strop. Utíká tudy nejvíce tepla a je zde největší prostor pro úspory nákladů na vytápění. Jednoduchá fyzika říká, že teplo stoupá nahoru. Proto jsou největší úniky právě špatně izolovanou střechou nebo stropem. Přitom zateplení stropu či střechy není finančně příliš náročně a díky vysoké efektivitě a cenám energií je jeho návratnost již od 3 let.

A co přesně foukaná izolace je? Foukaná izolace je způsob izolování stavebních konstrukcí pneumatickým foukáním sypkých izolačních materiálů přímo do izolované konstrukce. Lze tak vytvářet izolaci přímo na míru dané konstrukce bez zbytečných spár a tepelných mostů. Technologie foukané izolace je velmi jednoduchá, rychlá na aplikaci, málo zasahuje do stávajících stavebních konstrukcí, obejde se bez zbytečných odpadů i větších stavebních zásahů do stávající konstrukce. Pokud o foukané izolaci uvažujete, oslovte rodinnou firmu ITO z Opavy. Tato firma má zkušenosti s foukanou tepelnou izolaci více než 22 let. Od roku 1991 realizovala firma tisíce staveb a právem tak patří mezi stěžejní aplikační firmy v ČR v tomto oboru. Firma se zaměřuje především na kvalitu prováděných děl, maximální možnou úsporu nákladů zákazníků na provoz staveb a udržování ekologických hodnot.

Kromě foukané izolace nabízí firma ITO i akustické izolace. Zvuk je neustále všude kolem nás a pokud jde o hluk z ulice nebo příliš hlučné sousedy, nejedná se o nic příjemného. Akustická izolace se často podceňuje i v novostavbách a řeší se, až když nastanou problémy. Proto oslovte firmu ITO a zajistěte si odhlučnění dříve, než zjistíte, že kvůli rámusu nemůžete v klidu spát.