Elektroerozivní obrábění zajistí vysokou přesnost a kvalitu obrobků

Elektroerozivní obrábění zajistí vysokou přesnost a kvalitu obrobků

Obráběcích metod existuje celá řada a každá z nich má své výhody a hodí se pro využití v jiných situacích. Dnes si představíme elektroerozivní obrábění, které patří k méně známým metodám, přestože je hojně využíváno v mnoha odvětvích průmyslu a celá řada produktů může existovat jen díky němu. Elektroerozivní obrábění se jinak nazývá také elektrojiskrové a můžeme se také setkat se zkratkou EDM (z anglického Electric Discharge Machining). Elektrojiskrové obrábění spočívá v odebírání materiálu sérií výbojů (jisker), které náhodně vznikají mezi vodivým obrobkem a elektrodou jako nástrojem. Z toho plyne, že aby se tento způsob obrábění mohl využít, musí být obrobek z vodivého materiálu. Tato metoda obrábění se dá velmi zjednodušeně popsat také tak, že při přiblížení obrobku a nástroje dojde k elektrickému výboji, při kterém se roztaví mikroskopické částečky materiálu obrobku a díky jejich odstranění z prostoru obrábění dochází k opracování obrobku do požadovaného tvaru a rozměru.

Hlavní výhoda této metody elektroeroze spočívá v tom, že ji jde využít tam, kde by jiné metody byly neefektivní. Obrobek a nástroj se fyzicky nedotýkají a nepůsobí na sebe mechanickou silou, díky čemuž je možné obrábět i velmi jemné a složité tvary i z velmi tvrdých materiálů jako je kalená ocel a podobně. Touto metodou je možné dosáhnout přesnosti obrábění v řádu tisícin milimetru a také tak docílit vysoké kvality povrchu materiálu. Nejčastěji se elektroeroze využívá při výrobě lisovacích nástrojů, vstřikovacích forem na plasty, nebo při obrábění problematicky obrobitelných kovů.

Na elektroerozivní obrábění se zaměřuje i společnost EDM – Tech s.r.o. Tato společnost působí na poli elektroerozivního obrábění již více než 13 let. Jejími obchodními partnery jsou velké výrobní společnosti jako je např. Škoda Auto, Volkswagen, TOS Warnsdorf a mnoho dalších. EDM – Tech nabízí elektroerozivní obrábění, řezání, vrtání startovacích otvorů, broušení na plocho, frézování, konstrukce nástrojů a forem s využitím systému KeyCreator, výrobu forem pro vstřikování plastů atd.