Co by nemělo chybět v domácí lékárničce

Co by nemělo chybět v domácí lékárničce

S podzimem se pojí kromě krásně barevného listí také sychravé počasí, prudký propad teplot a s tím často souvisejí častější nachlazení a nemoci. Proto je dobré mít dobře vybavenou domácí lékárničku, abyste měli jak zatočit se škrabáním v krku, teplotami, lehkým kašlem a ucpaným nosem. Domácí lékárnička by neměla chybět v žádné domácnosti, při vaření se často také stane, že se člověk popálí nebo řízne a pak je dobré mít po ruce náplasti a případně obvazy a desinfekci. V domácí lékárničce by neměly chybět ani léky na zácpu nebo průjem, na pálení žáhy, dále léky na alergii, obvazy a mnoho dalšího.

Na co je třeba si dávat pozor je, aby léky nebyly prošlé. Proto je vhodné je uchovávat v původním obalu, nestříhat plata, aby nedošlo k záměně léčiv a pravidelně kontrolovat obaly. Prošlé léky zaneste do lékárny, kde se postarají o jejich správnou likvidaci. Prošlé léky rozhodně nepatří do koše. Dejte si také pozor, že některé kapky a mastičky mají po otevření zkrácenou expiraci. Užíváním prošlých léčiv byste si mohli ublížit. Kontrolovat expiraci léků je vhodné dvakrát ročně, to celou lékárničku vyskládejte a vše zkontrolujte, zároveň tak zjistíte, co potřebujete doplnit. A kromě běžných léků, které víte, že se mohou hodit, nemá cenu prášky hromadit. V lékárně vám vždy nejlépe poradí, co se hodí na který neduh a co vám v dané situaci pomůže.

V Ústí nad Labem můžete pro doplnění zásob léků nebo jejich bezpečné vrácení navštívit lékárnu Centrum MB s.r.o. Tato lékárna v Ústí nad Labem nabízí široký sortiment léků, a to jak vázaných na lékařský předpis, tak i volně prodejných. Prodáváme také velké množství vitamínů a potravinových doplňků, nechybí ani dětské potřeby a výživa a také veterinární přípravky. Personál naší lékárny je složen ze specialistů, kteří vám pomohou v každé situaci, ať už si nejste jisti vhodným lékem nebo dávkováním.