Co se v mládí naučíš… Aneb angličtina už od školky má smysl

Co se v mládí naučíš… Aneb angličtina už od školky má smysl

V dnešním globalizovaném světě platí více než kdy dříve, že kolik jazyků znáš, tolikrát jsi člověkem. Proto je dobré, když se děti učí cizí jazyk už od raného věku. Děti jsou v tomto věku jako houby, nasávají vše, co slyší a učí se zcela přirozeně. U dětí ve školce výuka jazyka probíhá zábavnou a přirozenou formou, děti se učí pomocí her, říkanek a jde především o to, aby je angličtina bavila. Seznamují se s jazykem, získávají k němu kladný vztah a hlavně, základy angličtiny jim v hlavách už zůstanou. Děti do pěti let se mohou nejvíce naučit, jejich mozek je připraven vstřebávat neuvěřitelné množství nových znalostí a je škoda, tento potenciál nerozvíjet.

Pokud tedy svým dětem chcete poskytnout cizojazyčný základ do života, za který vám budou jednou vděčné, je vhodné se při výběru mateřské školky zaměřit právě i na možnosti výuky angličtiny. A samozřejmě, že čím více děti angličtinu uslyší a budou si ji moct osvojovat formou her, tím pevnější získají základy. Proto řada rodičů volí přímo anglickou školku. Takovou je i mateřská školka Bfresh v Praze 6. Děti jsou v této školce podle věku rozdělené do dvou bilingvních tříd. V každé třídě je kvalifikovaný český učitel a anglický rodilý mluvčí. Pro děti je tu angličtina zcela přirozenou součástí jejich všedního dne, učí se hrami a jazyk si osvojují tou nejvíce přirozenou cestou.

Školku Bfresh navíc najdete v krásném prostředí parku Ladronka. Školka se nachází v rozlehlé, nově rekonstruované funkcionalistické vile ze třicátých let minulého století. Dětem nabízí prosvětlené a vzdušné prostory, kde se budou cítit příjemně. Ke školce patří také velká zahrada. Bfresh je otevřena celoročně a děti ji mohou navštěvovat již od dvou let. Děti mají na výběr z mnoha zájmových kroužků, které jim pomohou dále rozvíjet jejich dovednosti. Mohou navštěvovat výtvarnou, hudební i taneční výchovu, učit se o přírodě a v nabitém programu nechybí ani vzdělávací aktivity.