Zednické práce jsou víc, než jen skládání cihel na sebe

Zednické práce jsou víc, než jen skládání cihel na sebe

Stavba domu či bytu a následná péče o něj není zrovna ten druh práce, kterou můžete nakoukat někde na internetu. Podobně jako každá jiná manuální činnost, od ručních prací po řízení auta, vyžadují léta zkušeností. Řemeslníci, kteří přesně ví, kam sáhnout jsou hlavním předpokladem pro to, aby vaše stavba fungovala, jak má. Postarají se vám o dům od základů až po střechu. My se však budeme zabývat tím, co je uprostřed – stěnami držící celý dům a příčkami oddělujícími jednotlivé prostory. Je to totiž jedna z hlavních činností firmy Stavby Vokolek.

Zednické práce, pro většinu jen skládání cihly na cihlu. Toho slovní spojení však skrývá mnohem víc než jen to. Je to celý soubor prací potřebný k vybudování stěny se vším všudy, příp. celého bytového jádra. Ano, hlavním předpokladem pro další zednické práce je mít vyzdívku, tedy cihlu na cihle, avšak ani to není jen tak. S dnešním množstvím materiálů a pracovních postupů je vůbec výběr takové stěny nemálo náročný. Další důležitá věc, řadící se mezi zednické práce je omítka. Správné nahození stěn, tak aby tam po zatvrdnutí nezůstávaly šmouhy vyžaduje také jistou dávku umění. Další práce na stavbě, které spadají do kategorie zednických prací jsou např. vyhotovení podlah, vysekávání drážek do stěn (pro rozvody), zateplování fasád, osazování překladů či bourání stávajících, nevyhovujících stěn.

Firma Stavby Vokolek působící převážně ve Středočeském a Pardubickém kraji včetně hlavního města Prahy provádí celou řadu stavebních prací. Od novostaveb po rekonstrukce domů či bytů. Při výběru této firmy rozhodně nešlápnete vedle. Pokud si například necháte zrekonstruovat bytové jádro firma Stavby Vokolek se postará o všechny práce s tím spojené, takže vy už nemusíte složitě shánět další specialisty. Firma na trhu působí více než třicet let a získala si dobré jméno, nemusíte se tedy bát nekvalitně provedené práce nebo neférovosti vůči zákazníkům.

Jak již bylo zmíněno výše, firma se vám postará o vše od A do Z. Disponuje totiž vozovým parkem. Jakou to má výhodu? Především tu, že vám odpadnou náklady na dovoz toho nejmíň příjemného materiálu – sypkého materiálu. Jedná se hlavně o štěrk, a ještě jemnější písek. Krom všech zednických prací, které firma provádí vám zajistí také dopravu štěrku a písku.