Pravidelná revize kotle vám ušetří nervy i peníze

Pravidelná revize kotle vám ušetří nervy i peníze

Plynové spotřebiče jsou pro mnohé domácnosti nepostradatelné – kotle na ohřev vody, plynové kotle, topidla, bojlery nebo plynové sporáky jsou zkrátka něco, bez čeho se především v nadcházející zimě, neobejdeme. Jejich poruchu je tak třeba co nedříve vyřešit, a to ideálně profesionálně odvedenou prací odborníkem z oboru plynařství. Pavel Puda zajišťuje komplexní plynařské práce zahrnující montáže, opravy a servis plynových spotřebičů, kotlů i bojlerů. Poradí si také s rozvody plynu a revizí plynových zařízení.

Právě pravidelná revize plynových spotřebičů je nejlepší prevencí před jakoukoliv havárií. Nejlépe jednou ročně je vhodné nechat zařízení zkontrolovat, vyčistit a případně opravit. Tato povinnost sice není pro rodinné domy a byty stanovená zákonem, je však vhodným opatřením k ochraně vašeho zdraví, bezpečí, ale také financí, neboť to poslední, s čím se chceme potýkat při rostoucích cenách je zvýšená spotřeba plynu.

Do oblasti působnosti instalatéra z Prostějovska spadá také montáž kotlů. V první řadě, pokud se teprve rozhodujete o pořízení zdroje tepla, je ideální se poradit s odborníkem, který je schopný posoudit individuální podmínky vašeho bytu a vybrat optimální kotel. Existuje několik druhů kotlů – kotel na tuhá paliva, plynový kotel, elektrokotel, a především nepřeberné množství značek na trhu s kotli.

Po samotném výběru přichází na řadu profesionální montáž zařízení, stejně tak v případě výměny starého kotle za modernější. Ideální je stihnout revizi a montáž kotle ještě před zimou, ať nemusíte doma trávit čas navlečení v bundě, ale i v chladných měsících zajišťuje plynař Puda rychlé a kvalitní služby. Po zapojení technik kotel otestuje a zpravidla také vysvětlí jeho majitelům, jak se o zařízení starat a obsluhovat jej. Obdobný postup nastává také při výměně či montáži bojlerů.