Lázně Luhačovice jsou místem plným klidu pro nabrání sil

Lázně Luhačovice jsou místem plným klidu pro nabrání sil

Lázně Luhačovice jsou čtvrté největší lázeňské město u nás a nejnavštěvovanější lázně Moravy. Jejich tradice spadá až do 17. století. Díky své přírodě, lázeňským kolonádám i unikátním stavbám od známého architekta Jurkoviče jsou opravdu malebným městem, které na vás atmosférou pohody a klidu dýchne hned po příjezdu. K nejznámějším léčivým pramenům Luhačovic patří Vincentka, Aloiska a Ottovka. Luhačovice leží v nadmořské výšce 250 m.n/m, čímž se stávají velmi vhodnými pro léčení mnoha chorob, zejména horních cest dýchacích. Luhačovice a jejich okolí, jsou mimo jiné považovány za lázně klimatické. Množství lesů, krásná příroda, absence průmyslu zaručuje vzácnou čistotu ovzduší celé této rekreační a lázeňské oblasti, která se nachází v chráněné krajinné oblasti Bílé Karpaty.

Vydat se na ozdravný pobyt do Luhačovic můžete například do lázeňského domu PRAHA. Jedná se o komplex vzájemně propojených tří domů, s příjemnou zahradou k posezení, bazénem pro relaxaci, dvěma vlastními léčebnými prameny a se všemi lázeňskými kúrami pod jednou střechou. Léčebné procedury vám budou předepsány individuálně na základě prohlídky lékařem. Lázeňský dům PRAHA nabízí např. různé druhy elektroléčby, parafinové, bio voskové a rašelinové zábaly, podvodní masáž, přísadové a perličkové koupele, inhalace, léčebný tělocvik, různé druhy masáží, skotský střik, zaměřuje se i na rehabilitace a prevenci. Před jídelnou se nachází „pítko“ z vrtu se silně mineralizovanou léčivou vodou VIOLA, která se používá na pitnou kúru, minerální uhličité koupele, inhalace i kloktání. V jídelně pak „pítko“ středně mineralizované vody MARIE.

Komě samotných procedur nabízí Luhačovice i bohaté sportovní a kulturní vyžití. V blízkosti lázeňského domu, cca 150 m, je sportovní areál, minigolf, tenisové kurty (v zimě krytá vyhřívaná hala) a dráhový kuželník. Nachází se na pěší zóně Jurkovičovy aleje v jejímž pokračování je přehrada vzdálená deset minut chůze. Podle zájmu je možná letní zimní turistika, tratě na běžky, v zimě lyžařský vlek dlouhý cca 250 m ve středu města. Od lázeňské kolonády je lázeňský dům vzdálen cca 500 m.