Základní škola Znojmo nabízí rozšířenou výuku jazyků i citlivý přístup k dětem

Základní škola Znojmo nabízí rozšířenou výuku jazyků i citlivý přístup k dětem

Výběr správné základní školy patří mezi nejzásadnější rodičovská rozhodnutí. Pokud hledáte vhodnou školu ve Znojmě a okolí, čtěte dál. Základní škola Znojmo se zaměřuje na kvalitní výuku cizích jazyků. S anglickým jazykem se žáci setkají buď v první třídě v rámci volnočasového kroužku nebo povinně ve druhé třídě. Od šestého ročníku škola otevírá v ročníku jednu třídu s rozšířenou výukou jazyků, kde se studenti souběžně učí dva cizí jazyky: anglický a německý. Ostatní žáci se mohou na druhý jazyk, španělštinu nebo němčinu, těšit od 7. třídy.

V dnešní době je technická a počítačová gramotnost od mladších ročníků automaticky vyžadována, a škola Znojmo to nezapomíná reflektovat. Děti se učí základnímu ovládání počítače a každý absolvent by měl ovládat práci s IT technologiemi a potřebnými programy. V rámci mimoškolních aktivit nabízí základní škola například dětský pěvecký sbor Libohlásek, který vychovává malé zpěváky už přes 20 let. Žáci mohou navštěvovat také některý z širokého výběru kroužků při školní družině – logopedický, taneční nebo turistický kroužek, plavání, vaření, čtenářský klub a mnoho dalších.

Kromě znalostí a praktických dovedností je ale důležitý i přístup školy a pedagogů k dětem, ty tráví ve škole podstatnou část života a jejich osobnost je tak školním prostředím zásadně formována. Na základní škole náměstí Republiky to dobře ví, a kladou tak důraz na citlivý a individuální přístup k žákům ve výuce i mimo ni. Vyučující nezapomínají také na podporu nadaných a mimořádně nadaných dětí. K vytváření příjemného klimatu školy a podpoře žáků, jejich zákonných zástupců i pedagogů slouží školní poradenské pracoviště, jeho zaměstnanci zároveň poskytují podporu studentům se specifickými potřebami.