Spolehlivý a moderní partner na technologii lepení

Spolehlivý a moderní partner na technologii lepení

Lepení je důležitou součástí mnoha technických řešení. Využívá se v dopravní technice nebo pro lepení sendvičových panelů. Funkčnost celého spojování pomocí lepení však závisí na vhodně zvolené aplikaci lepení a kvalitním tmelícím materiálu. Vaším moderním a stabilním partnerem v technologii spojování různých materiálů pomocí lepení může být společnost Sourcing Point Techology (SPT). Tato společnost se zaměřuje na kompletní technologii lepení, a to od počátku testování, výběru vhodného materiálu až po konečnou dodávku aplikační technologie a tím garantuje celý proces výroby lepeného spoje. To vše za podpory jejich certifikované laboratoře a kvalifikovaných pracovníků dle nových norem lepení.

SPT vlastní aplikační stroje, které může dát svým zákazníkům k dispozici pro rozjetí projektu, případně pro prezentaci aplikace dle požadavků zákazníka. Stálé portfolio firmy zaměřující se na aplikace lepení v dopravní technice, lepení sendvičových panelů nově doplnila i tzv. Potting technologie (zalévací hmota) a technologie napěňování. O tom, že je tato firma stabilním a spolehlivým partnerem svědčí i fakt, že na konci roku 2019 otevřela nové centrum v Moravanech u Brna. Součástí tohoto centra budou i prezentační prostory pro různé aplikace zaměřené na automatizaci procesu nanášení lepidel, tmelů, těsnění a zalévání.

Pro lepení SPT využívá 1K aplikace s materiály teplem vytvrzujícími – jedná se o lepidla a tmely na bázi směsi epoxid-polyuretanu pro aplikace s rychlým vytvrzením při vlivu vyšší teploty 100–180°C. ty jsou vhodné pro aplikace s následnou technologií s tepelným procesem jako je KTL (katoforéza), vodní a práškové lakovny s vypalovací pecí a pod. Také nabízí 2K aplikace – dvoukomponentní strukturální lepení s materiály na bázi 2K polyuretanů, MMA (metylmetakrylátů), ADP Akrylát. Aplikují se pomocí ručních pneumatických pistolí nebo strojovým zařízením se směšovací trubicí. 2K aplikace mohou mít různé míchací poměry pro dané typy materiálů s rozdílnými mechanickými vlastnostmi.