Domov pro seniory, ano či ne?

Domov pro seniory, ano či ne?

Určitě jste slyšeli spoustu hororových historek o obyčejných domovech pro seniory. Prohnaní manažeři, kteří si od vás jen vezmou peníze a o staré lidi se vůbec nestarají. Pečovatelé, kteří kradou starým lidem věci a pak je přesvědčují, že si jen vymýšlí. Starý člověk s demencí, který se dokázal sám dostat z domova na ulici a mrzl venku.

Něco takového se ale nemůže stát v Domově Zátiší. Tento domov pro seniory si zakládá na úctě a respektu k člověku, dodržování lidské důstojnosti a podpoře samostatnosti a soběstačnosti u klientů. Domov poskytuje klientům individuální přístup v rámci poskytování služeb a reaguje na jejich potřeby. Dává klientům možnost volby a rozvíjí vzájemnou důvěru a toleranci. Pracovníci přistupují ke klientům bez diskriminace, s respektem ke zdravotnímu postižení pomocí partnerského přístupu. Díky maximalizaci kvality peče je kapacita domova omezena na patnáct klientů. Cílová skupina Domova jsou osoby s chronickým onemocněním či jiným zdravotní postižením, osoby nad 55 let a senioři, kteří potřebují k zajištění svých potřeb pomoc jiné fyzické osoby.

Tento domov pro seniory rodinného typu je umístěn v rodinném domku v klidné lokalitě města Úvaly, asi 100 metrů od Klánovického lesa. Posláním Domova Zátiší je umožnit dospělým osobám a seniorům, kteří jsou závislí na pomoc jiné osoby, žít běžným a plnohodnotném způsobem života. Klientům zde nabízejí prožití aktivního a důstojného stáří. V domově se pořádá pro klienty spousta akcí. Například letní grilování v altánku s vestavěným krbem, výlet k vodě nebo canisterapie, terapie se speciálně vycvičenými pejsky. V domě se také samozřejmě slaví Vánoce, Velikooce a tak dále. Na Velikonoce klienti vyrábí krásné zajíčky i motýly a zdobí celý Domov, okna, květiny, venkovní stromy, no prostě nic výzdobě neunikne. Celý krásný Domov Zátiší si můžete prohlédnout ve virtuální prohlídce na jejich moderních stránkách.