Brýle dělají člověka

Brýle dělají člověka

Lidé, kteří brýle nosí, znají velmi dobře, větu “bez brýlí jsem tě málem nepoznal”. Taktéž ti, kteří brýle teprve začínají nosit často slýchají od svých známých “ty jsi najednou úplně jiný člověk!“ Brýle dotvářejí naši image a pomáhají vyjádřit kdo jsme. Proto při výběru brýlí je jisté, že v optice strávíme klidně celé odpoledne, někteří výběru těch pravých brýlí věnují i déle. Přece jen, na rozdíl od trika jich nebudeme mít celou řadu, abychom je měnili podle nálady. Největší výběr brýlí v Čáslavi za přijatelné ceny najdete v Optice Adamcová. S tím, abyste se ve svých brýlích cítili dobře vám pomůžou zkušené optičky a s výběrem obrub poradí i počítač. Můžete se spolehnout na profesionální poradenství i lidský a osobitý přístup. V optice Čáslav vám vyrobí dioptrické, multifokální i polarizační brýle, brýle na počítač, na noční jízdu autem a také sportovní i sluneční dioptrické brýle.

Především dioptrické brýle musí plnit funkci praktickou, nejen estetickou. Při výběru je tedy vhodné se dívat i na materiál brýlových čoček, na možnost jejich povrchových úprav a také na materiál obrub. Brýlové čočky se podle materiálu dělí na organické (plastové) a minerální (skleněné). Plastové čočky vynikají svou nízkou hmotností, jsou až o 30 % lehčí než minerální čočky, nerozbitné, mají 100 % UV filtr. Jsou sice méně odolné proti oděru, ale tuto vadu lze snadno odstranit tvrzením. Nejčastější povrchovou úpravou brýlových čoček je antireflexní povrch, který umožní dokonalejší vidění, protože omezuje zbytkový odraz světla, které vaše oko dokáže daleko lépe využít. Na vašich brýlích se nebudou zrcadlit odlesky objektů a okolí.

Co se týká obrub volíte mezi celoobrubou, kdy je rám očnice po celém obvodu brýlové čočky a jsou jediným typem brýlí, kam lze zasadit minerální čočky, dále mezi vázanou obrubou, která se vyznačuje menší hmotností a je nenápadnější a vranou obrubou, která se skládá pouze z nosníku a dvou stranic. Roli hraje také materiál obrub, kde je možností zvolit plast, kov nebo titan. Pokud si při výběru nebudete jistí, je nejlepší se obrátit na pomoc zkušených profesionálů.