Zemní a jeřábnické práce vám pomohou u stavby jímky i s osazením bazénu

Zemní a jeřábnické práce vám pomohou u stavby jímky i s osazením bazénu

Pokud stavíte nebo rekonstruujete dům nebo chatu, který se nachází v oblasti, kde není kanalizace, budete muset vyřešit co s odpadními vodami. Nabízí se jímka, septik nebo čistička odpadních vod, z nichž každá má své výhody i nevýhody. Liší se náklady, potřebnými povoleními ke stavbě i tím, jak často je nutné je vyvážet. Roli také hraje, zda v domě bydlíte trvale nebo jen rekreačně, kolik osob se podílí na produkci odpadních vod i jaké jsou možnosti pozemku. Jakmile si zvolíte, co vám vyhovuje nejvíce a vyřídíte si všechny formality, přichází čas na realizaci samotnou. Jímka i septik se usazují do země a je tedy jisté, že se neobejdete bez zemních prací.

velikost stavební jámy závisí na rozměrech instalované nádrže a při kopání je důležité myslet na zvětšení jámy o prostor pro ztracené bednění, betonovou desku a revizní komín. Dno výkopu se vyrovnává pískem případně se buduje betonová deska, která musí být rovná a nesmí na ní být žádné nerovnosti a výstupky, které by mohly nádrž poškodit. Pokud se na vašem pozemku vyskytuje spodní voda, bude třeba vybudovat drenážní trubky. Do kopání jámy se můžete buď pustit svépomocí, ovšem s pomocí těžké techniky bude stavba mnohem rychlejší a pro vás snadnější.

Koneckonců septik nebo jímku nejspíš bez pomoci jeřábnických prací autojeřábu neusadíte, tak proč si nepozvat profesionály rovnou a neulehčit i všechnu dřinu. Při jiném způsobu spuštění jímky do výkopu, než s pomocí kladky a jeřábu hrozí její poškození vlivem nárazu. Mnoho firem se specializuje na zemní a výkopové práce a zároveň na jeřábnické práce a manipulaci s těžkými břemeny. Právě takové firmy můžete kontaktovat v případě, kdy budujete jímku, potřebujete osadit bazén nebo potřebujete zemní nebo jeřábnické práce.