Díky zateplení fasády ušetříte až polovinu základů za vytápění

Díky zateplení fasády ušetříte až polovinu základů za vytápění

Ať už svoji domácnost vytápíte plynem nebo elektřinou, pravděpodobně momentálně se zděšením sledujete prognózy o zvyšování cen energie. Elektřina na přelomu roku nejspíše zdraží až o třetinu a u plynu pravděpodobně půjde ještě o vyšší částku. Podle odhadů u domácnosti, která nevytápí elektřinou půjde asi o dva až tři tisíce korun ročně, pokud je elektřina hlavním zdrojem vytápění tak se pohybujeme kolem šesti tisíc. Záleží však na velikosti domu, na počtu obyvatel a na spotřebě energií. Staré a nezateplené domy jsou žroutem energie samy o sobě kvůli velkým únikům tepla. Řešením, nad kterým i vzhledem k neustále se zdražujícím cenám energií opravdu stojí uvažovat, je zateplení fasády domu. Díky tomu můžete ušetřit až polovinu nákladů za vytápění.

Proto, aby se zateplení domu opravdu vyplatilo a nepřineslo vám více starostí než užitku, je vhodné si najmout profesionální firmu. U zateplení existuje celá řada chyb, které je možné udělat, od výběru nevhodného materiálu a jeho špatné tloušťky až po jeho špatnou instalaci. Když na realizaci zateplení fasády oslovíte firmu EUbuilding, můžete se spolehnout na kvalitu všech prací. Tato firma má bohaté zkušenosti a za sebou mnoho úspěšně realizovaných zakázek. Samozřejmostí je, že s vámi před samotnou realizací provede konzultaci správného řešení termoregulace. Také vám pomůže s dotačním programem zelená úsporám, který je zaměřen na investice do energetických úspor při vytápění. Aby zateplení fasády mělo opravdu smysl, je při něm vhodné i vyměnit okna za lépe těsnící. I o to se vám firma EUbuilding postará, se se stavební činností všeho druhu má bohatou praxi.

EUbuilding pomáhá nejen majitelům rodinných domů, ale je tu i pro bytové domy a paneláky. Pro ně existuje dotační program Panel, který poskytuje finanční podporu na opravy, modernizace a rekonstrukce panelových domů. Tuto podporu lze využít pro jejich zateplení, výměnu oken a realizaci dalších opatření pro snížení spotřeby tepla na vytápění. EUbuilding vám zvládne zajistit vše potřebné pro dosažení této dotace.