Po návštěvě všech vyhlídek na Krnov vám vyhládne

Po návštěvě všech vyhlídek na Krnov vám vyhládne

Letní túry za poznáním nás mohou zavést do všech koutů republiky. A všude je něco k vidění. Výjimkou není ani na první pohled nenápadné město na česko-polských hranicích Krnov. Nachází se v podhůří Nízkých Jeseníků na soutoku řek Opavice a Opavy. Ještě, než se vydáte do samotného města, můžete si na něj užít mnoho pohledů z ptačí perspektivy, v jeho okolí najdete hned čtyři rozhledny. Nejznámější z nich najdete na jihovýchodním okraji města na stejnojmenném vrchu Cvilín. V jejím okolí nevynechejte návštěvu barokního kostela a zříceniny gotického hradu. Od Cvilína vás zavede naučná stezka k rozhledně Hanse Kudlicha. Nejzajímavější rozhlednou je ta na Hraničním vrchu u Města Albrechtice, má dvě věže propojené můstkem.

Po náročné túře člověku vyhládne, a tak je nejvyšší čas zamířit do samotného města. V restauraci Krnov si můžete pochutnat na tradiční české kuchyni a osvěžit se chlazeným pivkem nebo nealkoholickými nápoji. Pokud se rozhodnete v Krnově pořádat oslavu, připraví vám tato restaurace raut podle vašich přání. Jakmile se občerstvíte a odpočinete si, můžete plní sil pokračovat v objevování města. Pokud byste vyhlídek ještě neměli dosytnosti vypravte se na hlavní náměstí. Jeho dominantu tvoří novorenesanční radnice s výraznou 52 metrů vysokou, zdobenou věží. V historickém centru poté můžete navštívit také jedinou synagogu v Moravskoslezském kraji. Dochovala se v původní podobě, v marockém stylu se dvěma věžemi.

Za zmínku stojí také významný krnovský rodák, architekt L. Bauer, který projektoval právě radnici nebo například budovu střelnice v Krnově. Hlavní náměstí propojuje pěší zóna zdobená měšťanskými domy. V této části je ideální se zastavit na odpolední kávu nebo zmrzlinu a užít si malebné výhledy poklidnou atmosféru města.