STUDIUM

8leté gymnázium

8leté gymnázium

Osmileté gymnaziální studium všeobecného zaměření ukončené maturitní zkouškou.
Více o gymnáziu
Obchodní akademie

Obchodní akademie

Oborné vzdělání v ekonomické oblasti a službách cestovního ruchu ukončené maturitní zkouškou
Více o akademii

GYMNÁZIUM STŘÍBRO

Škola sídlí v moderní budově v severní části města Stříbra, kam se přestěhovala v polovině devadesátých let z nevyhovujících prostor na náměstí. Je vybavena moderními učebními pomůckami. V budově jsou dvě počítačové učebny, učebna pro výuku písemné elektronické komunikace a nově i učebna vybavená ICT speciálně pro výuku cizích jazyků. Všechny počítače jsou připojeny vysokorychlostně k internetu. Budova je pokryta WiFi signálem, studenti tak mohou využívat internetové připojení na svých mobilních zařízeních.

Škola využívá informační systém Bakaláři pro evidenci i klasifikaci – rodiče jsou průběžně informování o aktuálním prospěchu. Vstup do budovy je zajištěn čipovým systémem, který je rovněž propojen s systémem informačním – informace o přítomnosti studenta je tedy rovněž dostupná rodičům.

Stravování je zajištěno ve školní jídelně přímo v budově. Obědy je možno objednávat online přes internet – na výběr je ze dvou chutných jídel. Ve škole je též dobře vybavená posilovna a tělocvična, volné chvíle mohou studenti trávit také při stolním tenise či fotbálku v suterénu.

Gymnázium a obchodní akademii navštěvují převážně studenti ze Stříbra, okolí Tachova a Plané, odkud je dobrá dopravní obslužnost. Ve škole panuje přátelská atmosféra nejen mezi studenty všech ročníků, ale i mezi studenty a pedagogy. Zájemce o studium rádi přivítáme na pravidelně pořádaných dnech otevřených dveří.

Těšíme se na vás.

ŠKOLNÍ NOVINKY

27
Bře
Pozvánky na přijímací zkoušky

Gymnázium Stříbro dne 26. 3. 2024 rozeslalo uchazečům o studium pozvánky na přijímací zkoušky. Pozvánky obdrží uchazeči, kterým místo konání testů na naší škole stanovil Cermat. Číst dále…

14
Bře
Okresní kolo ve florbale

Ve středu 6. 3. 2024 se v naší tělocvičně uskutečnilo okresní kolo ve florbale (kategorie V hoši). Zúčastnilo se ho celkem 5 družstev. Zvítězila SPŠ Tachov, na 2. místě se umístilo naše družstvo a na 3. místě skončili chlapci z Gymnázia Tachov.

08
Bře
Lyžařský kurz 2024

Ve dnech 11. – 16. 2. 2024 se třídy G2 a G5 zúčastnily lyžařského kurzu v Železné Rudě. Studenti byli ubytováni v hotelu Sirotek. Přestože podmínky nebyly úplně ideální, žáci lyžovali celý týden na Alpalouce. Během výcviku panovala pozitivní nálada a nikdo se nezranil.

ŠKOLNÍ PARTNEŘI

PRÁZDNINY

Letní prázdniny začínají za: