Kdy jste naposledy kontrolovali střechu vašeho domu?

Kdy jste naposledy kontrolovali střechu vašeho domu?

Zvláště v letošním bouřkovém období je potřeba kontrolovat stav střechy častěji než kdy jindy. Silný vítr často spojený s kroupami může třech snadno poškodit a nejen, že může do domu zatékat, ale nestabilní střecha může být opravdu nebezpečná. Průběžnými menšími opravami také můžete ušetřit a vyhnout se rozsáhlým nákladným opravám. Vaše pravidelná kontrola střechy by měla zahrnovat prohlídku půdy nebo podkroví, zda někam nezatéká. Věnujte pozornost především místům, kde je střecha prohnutá, zkontrolujte oplechování a hledejte tmavé skvrny. Podrobně si prohlédněte střechu také zvenku.

Někdy je možné drobné závady snadno opravit svépomocí, do rozsáhlejších úprav se však na vlastní pěst nepouštějte. Najděte si firmu, která se zaměřuje na potřebné práce – tesařství kvůli krovům, klempířství pro oplechování a pokrývačství kvůli střešní krytině. mnohdy jsou potřebné i zednické práce, proto je vhodné, aby celou zakázku realizovala jedna firma, práce na sebe navazovaly a byly všechny kvalitně provedené. Zkušená firma posoudí, nakolik rozsáhlé opravy jsou potřeba, případně zda je potřeba nová střecha. S novou střechou neváhejte, i když se jedná o velkou investici, vydrží vám mnoho desetiletí.

Na zednické, tesařské, pokrývačské i klempířské práce se specializuje firma IF Tesa z Písecka. Ve své práci se tato firma nebojí využívat moderní materiály a postupy a také to s nimi skvěle umí. Díky dlouhým letům praxe přesně ví, jakl postupovat efektivně, kvalitně a podle norem. Zástupce firmy se domluví s investorem, vše zaměří, poskytne cenovou kalkulaci a zařídí projektovou dokumentaci včetně stavebního povolení. U klempířských prací si snadno poradí se zavěšováním okapů, oplechováním vikýřů, komínů i balkonů. Pokud byste mimo nové střechy toužili například i po novém altánku, se dřevem to firma IF Tesa umí skvěle.