Co vaše zahrada potřebuje v létě

Co vaše zahrada potřebuje v létě

Léto na zahradě máme spojené s válením se u bazénu, grilováním a odpočinkem. Léto je zároveň obdobím, kdy nám zahrada nabízí své plody, stačí natáhnout ruku a můžeme si pochutnat na rajčatech, jahodách nebo třešních. Proto aby nám zahrada přinášela užitek a radost, nestačí si na ni chodit jen lehnout na lehátko. Žádá si mnoho práce, kterou nám však vrátí i s úroky.

Pro radost slouží okrasná skalka nebo záhonek. Léto je obdobím největšího květu většiny okrasných květin. Aby se vám ukázaly ve své plné kráse, potřebují dostatek vláhy a živin. Proto myslete na pravidelné zalévání a aby půda udržela vláhu občas ji prokypřete hráběmi nebo kultivátorem. Také zastřihujte odkvetlé květy, rostlinám tím ulehčíte. Z okrasných prvků zahrady je také čas na zastřižení živého plotu. Ploty se středním nebo rychlým růstem potřebují dva varovací řezy, jeden se provádí brzy v červnu, druhý ideálně v srpnu. Na zastřihávání použijte náležitou zahradní techniku, plotostřih nebo plotové nůžky, abyste nezasáhli zbytečně hluboko a neublížili dřevině nepřiměřeným zásahem.

Vaši péči potřebuje také trávník. Zavlažujte ho ideálně večer nebo pokud máte automatické rozprašovače, ještě lépe v noci. Neméně důležité je také sekání, trávník nesekejte na méně než pět centimetrů, jinak může trávník spálit sluníčko. Sekání také nechejte na dny, kdy není takové vedro, nebo na brzké ráno nebo večer. Neváhejte také investovat do sekačky, která umí mulčovat, samotná posekaná tráva je nejlepším hnojivem. Musí být však posekaná velmi najemno.

Neméně důležité je postarat se také o ovocné stromy a o záhony. Stromy po sklizni potřebují ořezat, záhonky okopat a pohnojit. Práci na zahradě vám usnadní kvalitní a vhodně zvolená zahradní technika. Tu si můžete koupit ale také pronajmout v zahradní technice Pacov. Pokud mimo zahradu pečujete také o les a potřebujete vhodné vybavení i tam, je tu pro vás také lesní technika Pacov.