Rázová vlna rychle uleví od bolestí pohybového aparátu

Rázová vlna rychle uleví od bolestí pohybového aparátu

Jednou z nejmodernějších a nejrychlejších léčebných metod v ortopedii, která se zaměřuje na pohybový aparát a jeho nemoci, je rázová vlna. Při terapii rázovou vlnou v mnoha případech dojde k okamžitému snížení bolesti a zároveň ke zlepšení mobility. Další výhody této metody spočívají v její neinvazivonosti, není třeba anestezie, ani neužíváte žádné léky, které by byly návykové nebo měly vedlejší účinky. Nejedná se ani o metodu časově náročnou, jedno sezení u lékaře trvá 5-10 minut a u většiny potíží stačí 5 až 7 sezení.

Terapie rázovou vlnou funguje na principu přenosu mechanické energie do postižené oblasti. Jedná se vlastně o akustické vlnění s vysokými špičkami energie, podobné vlnám, ke kterým dochází v atmosféře například při blescích. Poprvé byla v medicíně rázová vlna využita v 80. letech 20. století pro rozbití ledvinových kamenů. tehdy byl zjištěn jako její vedlejší účinek vliv na hojení měkkých tkání a obnovu hustoty kostí. Ve tkáni, kam se rázová vlna dostane spouští několik reakcí, dojde ke snížení bolesti a zvýší se mikrocirkulace v ošetřené tkáni. Díky tomu se tkáň více prokrvuje a zrychluje se tkáňový metabolismus, který napomáhá k hojení.

Mezi problémy, na které je možné léčbu rázovou vlnou použít se řadí například tenisový loket, dále bolesti ramenního i kolenního kloubu, patní ostruhy nebo pomáhá také u doléčení zánětu Achillovy šlachy. Ošetření rázovou vlnou nabízí také na ortopedii Tenisová v Praze. Aplikace rázové vlny je velmi snadná, pohmatem lékař nejdříve lokalizuje bolestivá místa, následně na ně nanese gel a aplikuje rázovou vlnu. Na ortopedii Tenisová vás čeká profesionální přístup, lékaři vám vše vysvětlí a poskytnou vám tu nejlepší péči. Mimo léčbu rázovou vlnou se ortopedie Tenisová specializuje také na denzitometrii, což je zobrazovací metoda měřící hustotu kostní hmoty.