Ordinace praktického zubního lékaře Louny

Provozujeme ordinaci praktického zubního lékaře v Lounech. Ordinaci vede MUDr. Martin Dragoun, zkušený stomatolog. Provádíme veškeré stomatologické zákroky a specializujeme se na zubní implantologii. Vždy se snažíme o citlivý přístup k pacientům i k jejich finančním možnostem. Co vám zaručíme, je špičková péče o váš chrup. Poradíme vám, jak správně pečovat o chrup, dásně i protézy.

  • preventivní zubní prohlídky
  • klasická stomatologie
  • konzervační zubní lékařství (léčba defektů chrupu)
  • zubní implantáty
  • chirurgické stomatologické zákroky
  • parodontologie (zánětlivá onemocnění dásní)

Zubní implantáty

Dentální implantologie je moderní obor, bez kterého se dnešní stomatologie neobejde. Nabízí elegantní, šetrné a hlavně funkční řešení při ztrátě jednoho nebo více zubů. Dentální implantát je šroubovitý pilíř nahrazující kořen zubu, který se během chirurgického zákroku zavede do čelisti. V zásadě se implantáty používají k náhradě jednotlivých zubů, jako pilíře pod fixní nebo snímací náhradu nebo pro ortodontické účely.

Implantáty se používají při náhradě jednoho, více nebo všech zubů. Zubní implantát je alternativním protetickým řešením,které splňuje požadavky původního chrupu a navíc je jeho věrnou a přirozenou kopií, bez nutnosti zbrousit jiné okolní zuby.

V naší ordinaci dnes používáme implantáty fy Kreisler dental implants, a to implantační systém typu F-F. Implantáty F-F jsou vyrobeny z čistého titanu, jejichž povrch je pískován. Dodávány jsou ve dvou průměrech (3,8 mm a 4,3 mm) a pěti délkách (8, 10, 12, 14, 16 mm). Vnitřní část implantátu má tvar šestihranu. Hlavní přednosti jsou rychlé a jednoduché zavedení stejně jako i vysoká primární stabilita i v měkké kosti. Nástavby tohoto systému jsou přímé, angulované a kulové. Slouží pro nesení nacementované zubní náhrady. Nástavba je s implantátem spojena pomocí spojovacího šroubu. Cena jednoho implantátu je 15000,- Kč + protetická korunka (kovokeramická – 3200,- Kč, celokeramická – 5000,- Kč).

Zubní lékař LounyZubní lékař louny - vložení zubního implantátuZubní lékař Louny - nasazení zubního implantátu

Co je potřeba pro implantaci zubní náhrady

V místě zamýšlené implantace musí být dostatečné množství kvalitní kosti. Zdali je kosti dostatek, odhalí RTG vyšetření. V případě mírného nedostatku kostní tkáně lze v řadě případů pomocí speciálních operačních technik (augmentace, operace „sinus lift“) nabídku kosti zvýšit. Používají se nejčastěji synteticky vyrobené materiály (Biovan). Nově lze použít metodu rozemletí vlastního zubu jako zdroj nejspolehlivějšího a nejlevnějšího materiálu (metoda Kometa Bio).

Dokonalá ústní hygiena je další zásadní podmínka pro dlouhodobou životnost implantátu. Pacient nesmí trpět závažnými celkovými onemocněními jako diabetes, epilepsie, leukémie, poruchy imunitního systému. Z dlouhodobého hlediska je úspěšnost zavedení v dolní čelisti 95%,v horní čelisti 90%.

Zubní lékař LounyZubní lékař Louny - implantátZubní lékař Louny - implantátZubní lékař Louny - implantát

Hlavní přínosy ošetření formou dentálních implantátů jsou

  • Při ztrátě jednoho zubu není nutno brousit sousední ,někdy zcela zdravé zuby.
  • Častečnou snímatelnou náhradu lze mnohdy nahradit fixním můstkem, tzn. pacient může mít zuby opět „napevno“.
  • Při úspěšném vhojení implantátu nedochází k úbytku kosti jako je tomu u bezzubé čelisti.
  • Implantát je ideálním způsobem nahrazení ztracených zubů u mladých pacientů, kteří přišli o zuby při úrazu.
  • Implantáty lze zlepšit držení snímatelných zubních náhrad.
  • Pacientů s implantáty v celé Evropě přibývá a implantační řešení se stává zcela běžným způsobem ošetření.

Ordinační hodiny zubní ordinace

Pondělí

07:30 – 12:00

13:00 – 15:00

Úterý

07:30 – 12:00

13:00 – 15:00

Středa

07:30 – 12:00

13:00 – 15:00

Čtvrtek

07:30 – 12:00

13:00 – 16:30

Pátek

07:30 – 12:00