Nákladní vozy jako nové díky generální opravě a modernizaci

Nákladní vozy jako nové díky generální opravě a modernizaci

Disponuje váš vozový park staršími kamiony nebo užitkovými vozy, které by bylo nejlepší vyměnit za nové, ale nezbývají vám na to finance? Pak se nabízí generální oprava vozidla, při které je možné nejen vyměnit poškozené díly za nové, ale také modernizovat celou kabinu, podvozek a motor. Obnovou a renovací všech součástí nákladních vozidel všech značek, včetně tatry nebo Iveco se zabývá autorizovaný servis PAS Zábřeh na Moravě. Jednotlivé díly tento servis navrací zpět do výrobních tolerancí, aniž by tyto díly bylo nutné draze vyměňovat za jiné. Při celkové generální opravě je vozidlo při přestavbě rozloženo na skupiny a dále se pracuje na jeho jednotlivých částech. A jak taková generální oprava tedy vypadá?

kabina je rozložena na holý skelet. Veškeré korozí poškozené díly jsou vyměněny. Pokud je třeba dodat skelet nový, využívají se skelety kabin s kataforézní úpravou, což jim zajišťuje vysokou korozivzdornost. Do kabin je také možné nechat zhotovit nové celo-látkové čalounění, a to zcela podle vašeho přání. Dále je elektrická instalace kabiny vždy kompletně rozebrána, přezkoušena a vadné díly jsou nahrazeny novými, včetně svazků kabeláže. Součástí oprav je i oprava nebo výměna vzduchových přístrojů, podstavců sedaček, řídícího mechanismu a dalších součástí kabiny. Nakonec v lakovně vozidel podstoupí lakování třívrstvými akrylátovými barvami. Po tomto procesu kabina vevnitř i zvenku vypadá jako nová.

Neméně důležitou součástí oprav v servisu nákladních vozidel ba přímo jejím základem ej oprava podvozku. V rámci ní je rozložen na jednotlivé díly, které jsou samostatně v případě potřeby opraveny nebo vyměněny za nové. Totéž se týká také motoru. Součástí každého celkově opraveného motoru je záruční a servisní sešit, který vymezuje délku a obsah záruky po celkové (generální) opravě a dále uvádí předepsané servisní úkony po ujetí určitých kilometrů.