Kvalitní zateplení nám ušetří náklady na vytápění – teplené ztráty domu sníží až o 40 %

Kvalitní zateplení nám ušetří náklady na vytápění – teplené ztráty domu sníží až o 40 %

Zateplení by mělo být nedílnou součástí každého domu. Ať už se pouštíme do novostavby, nebo se chystáme na rekonstrukci domu po prarodičích, na realizaci kvalitní tepelná izolace bychom neměli zapomenout. Přestože se jedná o peníze navíc, jejichž investice do domu není přímo vidět, dokáže nám v budoucnu ušetřit spoustu peněz. Kvalitní izolace totiž může snížit tepelnou ztrátu domu až o 40 %, což se velmi příznivě odrazí na částkách, které platíme za topení během topné sezóny. Počáteční částka, kterou proto do izolace domu nainvestujeme, se nám později vrátí i s úroky.

Je jasné, že stavba ani rekonstrukce domu nejsou levnou záležitostí. Snažíme se sehnat co nejlepší materiál na stavbu, kvalitní podlahy a nábytek, aby bylo naše bydlení hezké a co nejdéle nám vydrželo. Na věci jako je teplená izolace potom může zbýt méně peněz a my můžeme mít tendenci objednat si její provedení od neodborných firem, či se do ní dokonce pustit svépomoci. S tím bychom ale měli být opatrní. Špatně provedené zateplení může naši investici naopak několikanásobně prodražit, jelikož po první sezóně zjistíme, že jej musíme nechat udělat celé znovu.

Pokud se zrovna chystáte na rekonstrukci domu či opravu fasády, je ideální čas spojit to také s novou izolací. Pro co nejlepší a nejtrvanlivější výsledek je rozhodně na místě obrátit se na profesionály ve svém oboru. Mezi ty patří firma Urban Clean, s.r.o. Firma vznikla spojením dvou odborníků na čistící a stavební práce v roce 2013. Od té doby má za sebou řadu vydařených projektů a spokojených zákazníků, kteří firmu dále doporučují.

Kromě zateplování domu nabízí firma celou řadu dalších služeb jako jsou bourací a výkopové práce, omítky, obklady a dlažby či zdění. Ne každá fasáda však musí být hned na odpis. Firma proto nabízí také jejich čištění, které jim dokáže vdechnout nový život. Specialisté na čištění fasád odstraní z vašeho domu stopy času v podobě mechů a lišejníků, ale také například graffity, které po sobě na domu zanechali vandalové. Součástí těchto služeb je také ochrana před vodou a mastnotami.

Firma je schopná zajistit vše, co se týká přidružených stavebních prací od instalace vody, topení a elektřiny až po truhlářské konstrukce. Na základě požadavků zákazníka zajistí firma veškerou komunikaci s projektanty a úřady pro klidné vyřízení podkladů pro stavební řízení a zajištění případných dotací.

Kromě rodinných domů nabízí firma své služby také pro historické a kulturní objekty, bytové domy či dopravní prostředky.