Firmu na zemní a výkopové práce můžeme potřebovat nejen při pokládce základové desky

Firmu na zemní a výkopové práce můžeme potřebovat nejen při pokládce základové desky

Bagry a další výkopovou techniku vídáme běžně na veřejných stavbách. Jakmile se někde staví nové obchodní centrum, bytový dům či dokonce podzemní garáže, těžkými stroji se to tam jenom hemží. Bagr nám však může být velmi nápomocný i na našem vlastním pozemku. Jeho využití nám totiž dokáže významně zjednodušit a urychlit práci, kterou bychom ručně dělali několik dní či dokonce týdnů. Nemusí se přitom jednat o žádné velké projekty. Lžíce minibagru umožňuje hloubení už od průměru 15 centimetrů.

Bagr nám totiž může pomoci nejen při kopání základů pro stavbu domu, ale také pro dodatečné úpravy pozemku jako je vykopání základů pro plot, garáž, nebo třeba pro přípravu odvodnění drenážní metodou. Využití mechanizace při úpravách terénu navíc zajistí také vyšší přesnost výkopových prací. I když se tedy nejedná o práce velkého rozsahu, zapojení techniky se z mnoha důvodů vyplatí.

Vedlejším produktem hloubení a terénních úprav půdy je také přebytečná hlína spolu s dalším materiálem, který na pozemku po úpravách zůstane. Ať už se jedná o dovoz štěrku, písku, či odvoz suti, bez speciálně upravených nákladních aut si pravděpodobně neporadíme. Je proto dobré si při shánění techniky na výkopové práce zjistit také to, zda daná firma zajišťuje i odvoz materiálu.

Firma ADOS STRANS s.r.o. se zabývá zemními pracemi a údržbou silnic. Jejích služeb tak můžeme využít nejen pro udržování naší příjezdové cesty v zimních měsících, ale také pro terénní úpravy kolem našeho domu. Ať už se tak chystáte stavět nový dům a potřebujete vyrovnat a připravit terén pro položení základové desky, nebo přemýšlíte o vylepšení vaší zahrady, firma ADOS TRANS s.r.o. je ideální volbou.

Pro zemní a stavební práce má firma k dispozici rypadla, nakladače, autojeřáby či válce. Kromě výkopových prací nabízí firma také bourací práce. Samozřejmostí je autodoprava, pro kterou firma využívá sklápěče, kontejnery, valníky, podvalníky či cisterny. Kromě pronájmu techniky nabízí firma také prodej štěrku.

Nejčastějšímu využití se stroje těší při přípravě terénu pro pokládku základové desky. Kromě výkopových a zemních prací se zde stroje také často využívají pro demoliční práce při bourání starých objektů, aby vznikl prostor pro novou stavbu. Při těchto pracích vznikne velké množství materiálu, který je třeba postupně odvážet pomocí kontejnerové dopravy. Ani bez těch se tak při přípravě základové desky neobejdeme.