Střešní okna jako cesta ke spokojenému podkrovnímu bydlení

Střešní okna jako cesta ke spokojenému podkrovnímu bydlení

Čím dál více lidí si dnes zamilovává podkrovní bydlení. Jestliže dřív bylo podkroví považováno za místo pro služebné a bylo s ním asociováno málo světla, prostoru a nepohodlí, dnes jsou podkrovní byty na trhu velmi žádané. Důvodů je pochopitelně několik, přičemž dominuje asi atypický a netradiční vzhled bytu, který je velkým lákadlem nejen pro mladé páry. Další výhodou je také větší míra soukromí, kterého je docíleno díky vyššímu patru a zešikmené střeše, která brání tomu, aby nám někdo z protilehlého domu či ulice hleděl do oken. Nemluvě o tom, že nás při tomto způsobu bydlení naprosto mine nepříjemné dupání sousedů nad hlavou.

Kromě podkrovních bytů v bytových domech je využití podkrovních prostor oblíbené také v rodinných domech. Pokud například čekáme nový přírůstek do rodiny a chceme zvětšit obytné prostory domu, nebo třeba jen toužíme po klidném místě pro pracovnu, zdají se být půdní prostory ideální volbou. Aby však mohl život v podkroví přinášet všechny výhody a svým obyvatelům poskytovat ten pravý komfort, je třeba ho vybavit dostatkem světla. Právě světlo může být naprosto klíčovým faktorem, který určí, jestli se v podkrovním bytě budeme cítit jako v útulném pokojíčku, nebo si budeme připadat jako na samotce ve vězení.

Základem kvalitního bydlení v podkroví je dostatečný počet oken. Pro prosvětlení podkroví denním světlem můžeme zvolit světlovody, vikýře nebo střešní okna. Zásadní je v tomto případě zejména otázka, jakým způsobem chceme podkrovní prostory využívat. Pokud podkrovní prostory slouží pouze pro odpočinek nebo jiné volnočasové aktivity, dost možná si vystačíme se světlovody, kterými sice není vidět ven, ale pokoj dostatečně prosvětlí. Pro potřeby bydlení je však rozhodně lepší zvolit střešní okna. Ty se však svými vlastnostmi a dispozicemi v mnohém liší od běžných oken. Je proto dobré vybrat si firmu, která se na tuto oblast specializuje a dokáže nám poskytnout cenné rady a zkušenosti, které nám budou při výběru nápomocné.

Firma PROMONT střešní okna s.r.o. je jednou z mála firem na trhu, která se specializuje výhradně na prodej střešních oken a všeho, co je s nimi spojené. Vyškolení odborníci jsou připraveni vám pomoci vybrat střešní okna na míru přímo vašim potřebám a požadavkům, a to mimo jiné i s ohledem na to, jak chcete podkrovní prostory využívat. Prodejem a dodávkou střešních oken VELUX se firma zabývá již více než 15 let a za tu dobu provedla v této oblasti řadu renovací, které ještě zvýšily komfort majitelů oken. Firma přijede zdarma až k vám domů, kde vyměří prostory na okna přímo v místě stavby nebo rekonstrukce a následně doporučí nejvhodnější typ oken s ohledem na vaše požadavky a rozpočet. Součástí služeb firmy je také pravidelný servis.