Šicí stroj se vrací do módy

Šicí stroj se vrací do módy

Šicí stroj byl dříve běžnou součástí každé domácnosti, kterou obývala alespoň jedna žena. Byl doma podobnou nezbytností, za jakou dnes považujeme třeba troubu nebo pračku. Dívky se učily šít takřka od malička, a kromě oprav roztrhaného oblečení se na tomto domácím pomocníkovi šila řada oděvů, které nebyly v obchodech k sehnání, nebo na jejich nákup v rodině zkrátka nebyly peníze. Málokdo si tehdy mohl dovolit takový luxus, aby si každou sezónu koupil nový zimní kabát nebo měl v šatní skříni na střídání několik kalhot. Oblečení na plesy a jiné společenské události vznikaly téměř výhradně za zvuku domácího šicího stroje.

V dnešní době se však tento časem téměř zapomenutý pomocník vrací zase na scénu. A nejde rozhodně jen o šití roušek, i když ty mohly být jedním z důvodů, proč se lidé rozhodli oprášit starý šicí stroj ležící na půdě. K obnovení zašlé slávy šicích strojů přispěla jistě také v dnešní době stále oblíbenější ekologičnost. Začínáme si uvědomovat, že je zbytečné kupovat si stále nové kousky oblečení, které si po odstřihnutí cedulky vezmeme dvakrát na sebe, než zmizí v hromadě nepotřebného oblečení v naší skříni. Nemluvě o tom, jaká škoda je vyhazovat náš oblíbený kousek oblečení jen proto, že jsme zhubli a je nám volný v pase. O nekonečné vděčnosti naší peněženky a bankovního účtu, ze kterého přestanou mizet tisíce korun za měsíc, ani nemluvě.

Vzhledem k tomu, že bylo šití na šicím stroji ještě na konci minulého století poměrně běžnou záležitostí, je dost možné, že nějaký ten šicí stroj v rodině ještě máme. Můžeme tak ušetřit nejen za nové oblečení, ale také za koupi nového šicího stroje, který nemusí být zrovna levnou záležitostí. Pokud máte doma starý šicí stroj, který vypadá, že už má nejlepší léta za sebou, můžete ho přivézt zpátky k životu.

Rodinná firma Pospíšil se zabývá opravami šicích strojů již více než třicet let. Kromě oprav všech značek, stáří a typů domácích šicích strojů, nabízí firma také opravy a údržbu průmyslových šicích strojů. Pokud nemáte čas nebo možnost, jak šicí stroj do firmy přepravit, přijede firma po domluvě pro stroj k vám domů, nebo ho u vás přímo i opraví.

Firma Pospíšil si zakládá na individuálním přístupu ke každému zákazníkovi a snaží se o maximální efektivitu svých služeb. Rychlý přístup firmy se však neodrazí na kvalitě jejich služeb, a proto na provedenou opravu nabízí šesti měsíční záruku. Součástí běžné opravy šicího stroje u firmy Pospíšil je jeho seřízení, čištění a mazání. Domů se vám tak vrátí na pohled zbrusu nový šicí pomocník. Pokud je to potřeba, obstará firma také náhradní díly.