Strojní omítky mají jenom samé výhody

Strojní omítky mají jenom samé výhody

Rekonstruovali jste kompletně celý dům, začínáte se radovat, že zdi stojí, rozvody jsou na svém místě a konečně máte i zateplení, ale ještě na vás stále vyčítavě kouká neomítnutá stěna? Pak neváhejte a zajistěte jí co nejdříve nový kabátek, potřebuje ho stejně jako vy. Omítka nejen, že zdi zbavuje nerovností, zahlazuje je a skrývá instalace, ale hlavně je chrání před vlivem okolí. A díky strojnímu omítání se nemusíte bát, že půjde o zdlouhavý, časově náročný proces, po kterém omítka kvůli nepřesnému namíchání ani nebude mít požadované vlastnosti nebo sjednocený odstín.

Strojní omítky Brno jsou moderní a rychlý způsob, jak provést vrchní krycí vrstvu zdí. Dříve se omítky míchaly v přibližném poměru, který vždy záležel na tom, kdo je míchal, a ne vždy byl stejný a rovnoměrně rozmíchaný. Také byla jejích doprava na stavbu zdlouhavá a pracná, a i samotné nanesení vyžadovalo mnoho dřiny. Ničeho z toho se už nemusíte bát. Omítací stroj omítku ze suché směsi a vody namíchá přímo na místě stavby, a to v přesném poměru a pořádně ji promíchá. Poté stačí namíchanou maltu pomocí hadice a stlačeného vzduchu nastříkat na stěny. Díky tomu je proces velmi rychlý a malta je všude rovnoměrně rozvrstvená.

Strojní omítky Vyškov jsou vhodné jak do interiéru, tak i do exteriéru. Omítací stroje jsou uzpůsobené pro omítání velkých bytových budov stejně dobře jako pro omítání jednotlivých místností rodinného domu. Pro každý typ zdiva existuje omítka, kterou jde namíchat i strojně. Kromě výše popsaných výhod strojních omítek nesmíme zapomínat ani na jejich kvalitu a dostupnou cenu. Správným nanesením omítky si také ušetříte budoucí komplikace, kdy by omítka mohla praskat a nebo by se na ní mohly objevovat vlhká místa. Proto si vždy najděte ověřenou firmu, která má se strojními omítkami dostatek zkušeností.