Nerezové výrobky pro pivovary i farmacii mají u Pacovských strojíren již staletou tradici

Nerezové výrobky pro pivovary i farmacii mají u Pacovských strojíren již staletou tradici

Česká strojírenská výroba má více než stoletou tradici a je i do dnes zárukou kvality. Když se k ní přidá dynamický rozvoj, precizní přístup a vyhlášené zlaté české ručičky, vznikne firma, která bude vzkvétat po staletí. To je i případ Pacovských strojíren, jejíž historie sahá až do druhé poloviny 19. století. Dnes je tato firma sídlící v Pacově na pomezí Českomoravské vrchoviny a jižních Čech, jedním z hlavních zaměstnavatelů regionu. Původně se firma zaměřovala na zemědělská zařízení a lihovarů, postupem let přišla však uvedla na trh celou řadu inovací a dnes se tato firma zaměřuje primárně na nerezové výrobky.

Pacovské strojírny vyrábí zařízení z nerezové oceli, mědi a dalších speciálních slitin jako je třeba Duplex, Hastelloy a další. Krédem společnosti je kvalita, a proto její produkty procházejí přísnou kontrolou na dodržování všech norem a předpisů. Je to totiž právě vysoká kvalita, která již po staletí udržuje skvělé jméno firmy a pomáhá jí prosperovat. Dnes portfolio produktů firmy zahrnuje chladící a nerezová zazáření, vybavení pivovarů, zařízení pro chemický a farmaceutický průmysl a další technologické a provozní celky založené na zpracování ušlechtilých a nerezových materiálů. Mezi nejčastější výrobky patří nádrže pro farmacii, duplikační kotle tiskové nerezové nádoby a další. Tlakové nerezové nádrže vyrábí uzavření, ležatí nebo stojaté, válcovitého tvaru s kuželovým a klenutým dnem a víkem. Všechny produkty samozřejmě splňují přísné normy kladené na farmaceutický průmysl, –a to včetně prostředí s nebezpečím výbuchu.

Neméně významnou a tradiční součástí výrobního programu Pacovských strojíren jsou také dodávky investičních a technologických celků v oblasti pivovarů. Kromě samotné výroby nádrží a tanků je tým odborníků také připravený navrhnout optimální technologické vybavení nových provozů, zpracovat návrh postupu rekonstrukce a modernizace těch stávajících a samozřejmě také poskytnout veškeré servisní služby spojené s opravami.