Staré domy ještě nepatří do starého železa

Staré domy ještě nepatří do starého železa

Stárnou nejen lidi, ale také domy. Přestože se na budovách postupem času neobjevují vrásky, stopy času na nich najdeme také. A to nejen co se týče jejich vzhledu, který je poměrně rychle a jednoduše opravitelný prostřednictvím nové fasády či výměny vstupních dveří, ale také co se týče správné funkčnosti domu. Tyto možné nedostatky nás doženou zejména v zimě, kdy je obzvláště důležité, aby nás dům spolehlivě chránil před nepřízní počasí. To, že nám dům už neslouží tak spolehlivě jako dřív, však ještě neznamená, že patří do starého železa. Je ale důležité mu čas od času dopřát pořádnou údržbu.

Asi nejzásadnější je v tomto případě tepelná izolace domu, která nejen že pomáhá v domě udržovat příjemnou teplotu, ale také nám může ušetřit náklady za vytápění. Výměnu si však po čase zaslouží také okna, dveře a další opotřebené části stavebních konstrukcí.

Obzvláště u bytových domů, které nám slouží několik generací, je třeba časem provést takzvanou revitalizaci, která sníží provozní náklady domu a zároveň zlepší podmínky bydlení jeho obyvatel. Mezi nejčastěji renovované prvky v rámci revitalizace bytových domů patří kromě výše zmíněného zateplení obvodového pláště také výměna ocelových balkonů, přístavba či rekonstrukce lodžií, rekonstrukce ústředního vytápění nebo třeba výměna oken, balkónových či vchodových dveří.

Společnost MARHOLD se zabývá revitalizací bytových domů již 20 let. Kromě stavebních úprav bytových domů včetně zateplování budov nabízí firma také kompletní stavební práce. Realizovala například moderní novostavbu kulturního a společenského domu, přístavbu základní školy či výstavbu výrobní haly.

Prioritou firmy je spokojenost jejích zákazníků, kterým garantuje nejlepší ceny a vysokou kvalitu poskytovaných služeb. Společnost MARHOLD klade velký důraz na dodržování cen a dokončování stavby v dohodnutých termínech, díky čemuž se k ní klienti rádi vrací. Společnost je členem stavebního holdingu enteria, která je seskupením menších a středních firem soustřeďujících se ve všech oborech stavebnictví. Díky komplexnosti a vzájemné podpoře činností a služeb nabízených v rámci holdingu, přispívá enteria k neustálému zlepšování nabízených služeb a konkurenceschopnosti svých členů.