Předizolované potrubní systémy vám ušetří čas i peníze

Předizolované potrubní systémy vám ušetří čas i peníze

Pokud kupujeme starší dům, musíme se smířit s tím, že bude třeba provést nějaké rekonstrukce. Zatímco nedostatky jako je oprýskaná omítka, stará koupelna či zažloutlá výmalba vidíme na první pohled, jiné nás mohou poměrně překvapit. Jednou z takových věcí jsou rozvody a instalace, které byť v domě nevidíme, mají naprosto klíčovou funkci pro naše spokojené bydlení.

Žádný dům není nezničitelný, nicméně se správnou péčí nám dokáže sloužit i po několik generací. Je však důležité nestarat se jen o jeho „zevnějšek“, ale myslet také na jeho funkčnost. Rekonstrukce rozvodů může být pro majitele domu noční můrou, a tak není divu, že takové rozhodnutí dlouho odkládají. Dokud je v domě teplo, není přeci nutné nic takového řešit. Staré kovové rozvody vody a topení však časem mohou začít nejen podléhat korozi, ale také se zanášet a ucpávat, což může v konečném důsledku vést až k jejich prasknutí a velmi nepříjemné havárii. Měli bychom mít proto na paměti, že rekonstrukce rozvodů v domě není estetickou záležitostí ani nadstandardem, který si můžeme odpustit. Výměna zastaralých rozvodů by měla být nezbytností nejen kvůli správné funkčnosti topného systému, ale především také z důvodu bezpečného provozu a ochrany stavebních konstrukcí. Rekonstrukce rozvodů v domě však představuje jejich celkovou výměnu za rozvody nové, což bylo ještě donedávna poměrně nepříjemnou a časově náročnou záležitostí. Naštěstí dnes však existují moderní způsoby v podobě předizolovaných potrubních systémů, kterými se dá tato záležitost vyřešit poměrně snadno a rychle.

Firma IZO spol., s.r.o. vyrábí předizolované systémy, které zahrnují kromě samotného potrubí také oblouky, odbočky, armatury, kompenzátory, pevné body a ostatní příslušenství včetně monitorovacího systému. Předizolované potrubní systémy poskytují oproti klasicky prováděným energetickým rozvodům v kanálech řadu výhod. První z nich, která potěší jistě každého investora, jsou nižší náklady a výrazné zkrácení doby výstavby. Stejně tak dochází ke snížení provozních nákladů a nákladů na údržbu. Životnost předizolovaného potrubí firmy IZO spol., s.r.o. je potom až 30 let. Teplotní rozsahy tohoto typu potrubí jsou do 300 stupňů Celsia.

Zpracováním tepelně izolačního materiálu polyuretanu se firma zabývá již od svého založení v roce 1993. Sortiment firmy nabízí kromě předizolovaných potrubních systémů také výrobu zateplovacích desek z polyuretanu či nerezové panely pro chladírny a mrazírny atd. Kromě rozvodů tepla se tak firma specializuje také na rozvody chladu případně i jiných médií jak v bezkanálovém uložení, tak i v podobě povrchových rozvodů.