Pozemek jako základ kvalitního bydlení

Pozemek jako základ kvalitního bydlení

Každý, kdo se rozhodne postavit dům, potřebuje pozemek. To se všeobecně ví, a proto strmě stoupají nejen ceny nemovitostí a stavebních prací, ale právě také samotných prostor, kam chceme náš dům umístit. Pokud se na trhu objeví nápadně levný pozemek, měli bychom zpozornit. Dost možná se totiž jedná o místo kontaminované zbytky ropných látek nebo dokonce průsaky fekálií od sousedů.

Při výběru pozemku bychom se měli zaměřit na několik základních věcí. První z nich je lokalita. Je jasné, že s oblíbenější lokalitou stoupá také cena pozemku, nicméně je potom na nás, abychom zvážili, zda budeme bydlet raději na samotce, a i do samoobsluhy dojíždět několik kilometrů autem anebo si připlatíme za pozemek, kde bude alespoň základní občanská vybavenost a pravidelné dopravní spojení. Další zásadní otázkou by pro nás měla být velikost pozemku. Větší pozemek nám dává větší svobodu, co se týče umístění domu a úpravy jeho bezprostředního okolí. Musíme mít však na paměti, že větší pozemek si bude žádat časově náročnější péči.

Na co se naopak můžeme ohlížet úplně minimálně, je terén pozemku. Pochopitelně, pokud koupíme pozemek ve strmém kopci, nic moc s tím nenaděláme, nicméně s méně výraznými nerovnostmi si poradí firma na zemní práce. Což nás přivádí na další důležitou myšlenku. Pouštět se do zemních prací svépomoci se nemusí vyplatit. Mnohem lépe uděláme, když svůj pozemek svěříme do péče odborníků.

Firma Deponie Královice nabízí profesionální provedení úpravy terénu na míru požadavkům vaším a vaší vysněné nemovitosti. Na výkopové práce, stejně jako na odvoz sutí a materiálů používá firma vlastní techniku a autodopravu, což vám ušetří starosti se sháněním kontejnerů a dalších potřebné techniky. Součástí úpravy terénu jsou také výkopy kanalizací a drenáží.

Firma nabízí také takzvané deponování neboli uložení materiálu pro pozdější využití, které při stavbě domu rozhodně nastane. Stavební materiál, ať už se jedná o zeminu, písek, štěrk nebo třeba kamenivo, je uložen do oddělených deponií, které jsou firmou pravidelně kontrolovány a v případě potřeby také obraceny. Aniž byste tak museli utrácet další peníze za dovoz nového materiálu, můžete využít ten, který se vám v průběhu zemních prací na pozemku nashromáždil.