Nejenom zdi potřebují pravidelně nový nátěr

Nejenom zdi potřebují pravidelně nový nátěr

O tom, že je třeba místnosti jednou za čas nově vymalovat není pochyb. Nová barva může ovlivnit “náladu” celého pokoje, dopřát mu neotřelý vzhled, případně ho opticky zvětšit. Ovšem hodně lidí poté zapomíná, že nejen zdi potřebují nový nátěr. taktéž dřevěná okna a dveře je potřeba pravidelně udržovat, a to ještě předtím, než se začne barva odlupovat, natřít oprýskané topení, kde prosvítá rez je další prvek pravidelné domácí renovace a taktéž nezapomínejte ani na nátěry kovových prvků kolem domu, jako jsou ploty, zábradlí a další.

Mnozí si myslí, že ideální dobou pro malování pokojů je léto, kdy díky teplému počasí barva lépe schne. Podle řady odborníků je tomu však právě naopak, a nejlepší je zima, kdy jsou pokoje teple vytápěné, vzduch je dostatečně suchý, a právě v těchto podmínkách barva zaschne nejlépe. V zimě také mívají malířství více času, a tak se vaší zakázce budou moct věnovat dříve. Malířství Krumvíř se zaměřuje na malířské práce domů, bytů, nebytových prostor, škol i kanceláří. Proto se do malování pokojů, které zabere spoustu času ale i nutnou dávku umu nemusíte pouštět na vlastní pěst.

Na natěračské práce je zase nejlepší čas na jaře, takže nyní máte dostatek času udělat si přehled v tom, co vše bude potřeba rekonstruovat, případně si zjistit, jak se co dělá a zda to zvládnete vlastními silami nebo se také spolehnete na odborníky. Zvláště u nátěrů oken a dveří je lepší, přenechat práci odborníkům. Starý lak na oknech je třeba obrousit, rám vyčistit od nečistot, oblepit skla, aby je omylem nepokapala barva, a nakonec provést více vrstev nátěru vhodně zvolenou barvou a lakem. taktéž radiátory je před nátěrem třeba pořádně očistit, pravděpodobně budete potřebovat i kovový kartáč a roztok na odmaštění, poté zvolit barvu určenou přímo na radiátory a různé druhy štětců, abyste se dostali do všech zákoutí. Očištění povrchu a výběr vhodného nátěru platí i pro venkovní kovové prvky a konstrukce.