Pohodlí zahradní pergoly za každého počasí

Pohodlí zahradní pergoly za každého počasí

Ať už jsme vášniví zahrádkáři, nebo jen rádi trávíme čas na čerstvém vzduchu, mít vlastní zahradu je snem snad každého z nás. To, jak se budeme na naší zahradě cítit můžeme do jisté míry ovlivnit například volbou květin či zahradním vybavením. Zatímco někteří na zahradě vyhledávají relax v houpací síti či prostorném bazénu, jiní jsou ve svém živlu mezi záhonky se zeleninou a ovocnými stromy. Kvalitu času stráveného na zahradě může pochopitelně ovlivnit také poloha pozemku. Pokud bydlíme v řadovém domku s nízkými ploty, příliš soukromí si asi neužijeme. Oproti tomu, pokud máme domek „na samotě u lesa“, můžeme si po zahradě chodit od rána do večera nazí a nikomu to vadit nebude.

Co už na naší zahradě ale ovlivnit nedokážeme, je počasí. Pokud se proto nechceme spoléhat jen na slunečné dny, je dobré vytvořit si na pozemku útočiště, kde můžeme trávit čas na čerstvém vzduchu, i když budou zrovna „padat trakaře“. Ideálním řešením, které nám poslouží nejen při nepřízni počasí, ale také v parných letních dnech jako úkryt před sluncem, je zahradní altán či pergola.

Vybírat můžeme z různých tvarů, velikostí i materiálů. Mezi oblíbené a hojně využívané typy zahradních altánů se řadí plachtové altány, které jsou odolné proti jakékoliv změně počasí. Ať už organizujeme velkou zahradní párty, malou svatbu anebo chceme uspořádat rodinnou sešlost, plachtové altány budou perfektním pomocníkem. Plachty umístěné okolo pergoly nám zajistí nejen sucho, ale také udrží teplý vzduch uvnitř altánu.

Firma Funkční altán se sídlem v Brně nabízí výrobu plachet na míru. Firma dbá na vysokou kvalitu plachet a na to, aby byl altán funkční doslova po celý rok. Zatímco v létě tak může plnit funkci ochrany před sluncem, v zimě poslouží jako ochrana sezónního vybavení zahrady. Kromě výroby kvalitních altánů nabízí firma také doplňkový sortiment jako jsou obaly na stroje či závěsy. Plachty na pergoly vyráběné firmou nepromoknou, neprofouknou, chrání proti slunci a uzavřou a ochrání prostor. Firma nabízí opláštění z nám může firma vyrobit také reklamní polepy přímo na plachtu.