Staráme se, aby se v průmyslových provozech dalo svobodně dýchat

Staráme se, aby se v průmyslových provozech dalo svobodně dýchat

Při procesech jako je svařování, broušení nebo tryskání vzniká mnoho prachových a mastných částic. Tyto částice poletují vzduchem, ulpívají na pracovních nástrojích, znečišťují pracovní prostředí, a hlavně jsou zdraví škodlivé. Při obrábění, vrtání a soustružení je pro změn produkováno velké množství nebezpečných látek, které pocházejí z použitých kapalin. Z nich se poté stane rosolovitá mlha, která ohrožuje prostředí i pracovníky v něm. Proto se řada provozů ve strojírenském, metalurgickém, slévárenském nebo gumárenském průmyslu neobejde bez průmyslového odsávání a filtrace.

S tímto oborem má dlouholeté zkušenosti rodinná firma pana Zdeňka Rajcha. Za více než 29 let na trhu tato firma realizovala přes 500 projektů průmyslového a technologického odsávání a za svou práci se rozhodně nestydí. Všechny tyto projekty si můžete prohlédnout v referencích firmy a v případě zájmu o konkrétní aplikaci se dá domluvit její prohlídka. Do výše zmíněných provozů a prací v nich provozovaných nabízí tato firma komplexní řešení průmyslové vzduchotechniky. Může se jednat o lokální řešení jako jsou odsávací stoly, ramena, robotická pracoviště, digestoře nebo mobilní odsávání. Nabízí však i širokou nabídku prostorového řešení od odsávacích boxů až po celoplošné odtávání a velkoplošné výustě. Rodinná firma Rajch si však díky dlouholetým zkušenostem poradí také s náročnějšími aplikacemi v provozech, kde jsou vyšší teploty, mokrý a lepivý prach, nebo kde vlivem výrobních podmínek a použitých materiálů a procesů vzniká výbušné prostředí. Vyvíjí také speciální aplikace určené přímo pro konkrétní výrobní proces.

Některé tyto aplikace jsou instalovány v nepřetržitých provozech, a proto se na servis od firmy Rajch můžete spolehnout v jakoukoli denní či noční hodinu. Servis zajišťují nejen na svá zařízení, ale v případě potřeby je možné ho zajistit i na ostatní zařízení formou servisní smlouvy.