Rozvod už není sprosté slovo

Rozvod už není sprosté slovo

Zatímco ještě před pár desítkami let byl rozvod ve společnosti považován za „sprosté slovo“, dnes není výjimkou, že se lidé sezdají a rozvedou i několikrát za život. Obecně se tak dá říct, že vůle udržet fungující manželství a rodinu pohromadě za každou cenu, se z dnešního světa pomalu vytrácí. Lidé mnohem více než na „společenské normy“ a na svou „dobrou pověst“, kterou mohl dříve rozvod poškodit, dbají sami na sebe a své vlastní životní štěstí. Než aby tak prožili zbytek života v nešťastném manželství, pokusí se raději najít novou životní cestu.

V dnešní době je tak rozvod naprosto běžným jevem, který vzbudí „pozdvižení“ maximálně u nejbližší rodiny a přátel manželů, zatímco ostatní se nad ním už téměř nepozastavují. To však neznamená, že by se rozvod stal rázem příjemnou záležitostí.

Při rozvodu mohou nastat z pravidla dvě situace – buď se manželé společně na rozvodu dohodnou a vydají se cestou takzvaného nesporného rozvodu, nebo je čekají nepříjemné soudní tahanice a soudní úprava majetkových poměrů, které celý proces rodině ještě více ztíží.

Ať tak či tak, bez jedné věci se žádní manželé při rozvodu neobejdou, a tou je právní pomoc. Na advokátní kancelář Hokeová, Hoke, Faltus se sídlem v Praze se můžeme obrátit také v případě, že se potřebujeme ohledně rozvodu poradit. U většiny lidí totiž není rozvod na denním pořádku, a je proto přirozené, že si s jednotlivými kroky nutnými k rozvedení manželství nemusíme vědět rady.

Každý advokát se nejprve snaží manžele přesvědčit, aby se na vypořádání majetku, případně péči o nezletilé děti, dohodli sami. Zatímco v případě vzájemné dohody bude manželství rozvedeno maximálně do několika měsíců, soudní tahanice v případě manželských sporů mohou trvat až několik let. Nemluvě o tom, že v případě, že mají manželé společné děti, bude celá už tak dost složitá situace pro ně ještě hůře zvládnutelná.

Advokátní kancelář Hokeová, Hoke, Faltus s generální praxí poskytuje komplexní právní služby ve všech oblastech práva platného na území České republiky. Kromě pomoci při rozvodu a sepsání návrhů a dohod o úpravě poměrů nezletilých dětí nebo návrhů na zvýšení, snížení či zrušení výživného, se tak na advokátní kancelář můžeme obrátit také například ve věcech nemovitostí a bytového práva. Pomoci nám může například se sepsáním kupní, darovací a zástavní smlouvy či zajištění vypracování znaleckého posudku na ocenění nemovitosti. Kromě centra Prahy má advokátní kancelář pobočku také v Benešově.