Kam vyrazit v okolí Březnice

Kam vyrazit v okolí Březnice

Březnice je obec ležící ve Středočeském kraji v okrese Příbram. Nachází se na samém prahu jižních Čech a zaujme vás díky tomu, že je obklopena krásnou přírodou, která je velkým lákadlem pro turisty toužící po sportovním vyžití, kulturním životě a dalších aktivitách. Samotná historie Březnice je velice zajímavá a pestrá a souvisí s osudy českého národa. První zmínka o osadě pochází ze začátku 13. století a od následujícího století se označuje za tržní městečko.

 

Jedním z míst, kam vedou kroky většiny turistů je březnický zámek, který se díky tomu, že byl místem okolo něhož se děly významné události českých dějin, stal památkou odrážející kulturní a společenskou atmosféru českých zemí. Původně se jednalo o gotickou tvrz, z tohoto období se však zachovala pouze část opevnění. Dnes je zámek obklopen zámeckým parkem, kde se můžete zúčastnit nejrůznějších kulturních akcí. Pokud máte rádi kulturu a prohlídky historických staveb, můžete vyrazit rovněž na hrad Zvíkov, který se nachází nad vodní nádrží Orlík u soutoku Vltavy s Otavou. Při té příležitosti se můžete vykoupat v nádrži Orlík, pokud však upřednostňujete jiné než přírodní koupání, nabízí se návštěva Aquaparku Příbram. Aquapark se nachází 14 km vzdušnou čarou od obce Březnice a svým návštěvníkům poskytuje krytý i venkovní bazén a naleznete tam místo pro odpočinek i sportovní činnosti. V blízkosti Březnice můžete dále navštívit Hornický skanzen Březové Hory, který je umístěn přímo v původních provozních objektech, jež vám přiblíží bohatou hornickou minulost.

V Březnici máte celou řadu možností, kde se ubytovat. Jednou z nich je Hotel Březnice, kde si kromě ubytování můžete povečeřet v jejich restauraci. K hotelu také náleží vinárna s možností posezení na letní terase. Vy si tak zde budete moci odpočinout po dni stráveném na nejrůznějších výletech a načerpat energii na další dny.