Okna je potřeba seřídit dvakrát do roka

Okna je potřeba seřídit dvakrát do roka

Okna a dveře patří k částem domu, které každý den aktivně využíváme a zatěžujeme otevíráním a zavíráním. A proto je důležité se o ně náležitě starat a zajistit jejich pravidelnou údržbu. Okna je nejen potřeba pravidelně umývat a promazávat, ale také je dvakrát ročně seřídit na letní a zimní režim. Při něm se mění přítlak oken, tedy to jak moc těsní, což má vliv na to, jak moc uniká teplo, na rosení skla ale i na jejich opotřebovávání. Když okna začnou drhnout a jdou špatně otevírat, nebo naopak netěsní, pak je nejčastěji na vině právě jejich špatné seřízení.

To, jak se o okna správně starat a jak je seřídit, se vždy dočtete v manuálu, který k nim dostanete od firmy při jejich osazení. Pro většinu firem však tímto jejich práce končí a o opravy a servis oken se už nestarají. A v dnešní době už jen málokdo umí seřídit okna, zajistit jejich drobné opravy nebo si třeba nainstalovat a opravit síť proti hmyzu, vertikální žaluzie nebo předokenní rolety. Právě to je práce pana Jana Hrabala, jehož firma se na vše potřebné kolem oprav a renovací oken a dveří zaměřuje. Servis ale i další výše popsané činnosti provádí především na Moravě, v okolí Břeclavi, Hodonína, Brna ale i Blanska a Svitav.

Základní kompletní servis oken nebo dveří zahrnuje profesionální seřízení obvodového kování, nastavení optimálního přítlačného sevření (těsnosti) mezi křídlem a rámem, utažení kliček a celkovou kontrolu jejich stavu. Součástí servisu je také promazání všech pohyblivých částí obvodového kování speciálním mazivem. Technik vás při kontrole také informuje o všech zjištěných nedostatcích a společně se domluvíte na jejich opravě. Firma pana Hrabala je opravdu profesionální a zakládá si na svých zákaznících, kterým chce nabídnout jen ten nejlepší servis. Proto můžete firmu kontaktovat nonstop a vždy vám s vašimi problémy s okny a dveřmi ráda pomůže.