Firma, která vdechuje železnicím nový život

Firma, která vdechuje železnicím nový život

Přestože jsou železnice vynálezem už poměrně zastaralým, i dnes mají v dopravě své neopomenutelné místo. K neustálému rozmachu dochází jak v osobní, tak také v nákladní dopravě a naše železnice tak pomalu začínají připomínat dálnici D1. Nákladní doprava na českých železnicích se na hlavních tazích přetahuje o koleje s osobními vlaky a kapacita tratí rostoucím požadavkům na dopravu přestává stačit.

Cestování vlakem dnes už dávno není ve znamení jízdy v opotřebovaném kupé, kde se mačkáme s ostatními cestujícími a při každé nerovnosti na sedačce nadskočíme. Cestování moderními vlaky má dnes úplně jinou podobu. Pohodlné sedačky, vyvoněná kupé s palubním servisem, který nám nabídne nejen několik titulů na čtení, ale také dobrou kávu a občerstvení. Díky modernizaci a inovaci vlakových souprav se železniční doprava také značně zrychlila a nezřídka kdy nám cesta vlakem ušetří desítky minut či až hodinu, kterou bychom cestovali po silnici. Díky těmto možnostem dnes není pro spoustu lidí problém najít si zaměstnání v jiném městě a denně do něj dojíždět. Právě to, že lidé železniční dopravu už nevyužívají jen na občasné výlety, ale také na každodenní cestování, ji dělá vytíženější než kdy dřív. Čím dál používanější, zejména díky zvyšujícímu se komfortu, jsou také cesty vlakem do zahraničí. A právě díky neustálému rozvoji a vytíženosti vlakové dopravy, je třeba železnice neustále rozšiřovat a modernizovat.

Firma H – PRO GEO, s.r.o. se zabývá realizací projektů pro dopravní stavby. Firma se specializuje zejména na rekonstrukce železničních tratí, rekonstrukce zastávek a stanic, mostů a propustků či rekonstrukci vleček. Nabídku služeb dále doplňuje projektování novostaveb, účelových komunikací, chodníků a cyklostezek.

Firma H-PRO GEO se postará a veškeré náležitosti stavby od vyhotovení projektové dokumentace včetně dokumentace pro stavební povolení až po činnosti spojené s realizací stavby. Společnost klade vysoké nároky na technické zázemí. Jednotlivá pracoviště jsou tak vybavena profesionálními grafickými stanicemi potřebnými k realizaci projektů. Firma se snaží neustále rozvíjet a zvyšovat kvalifikaci svých zaměstnanců, kteří si pravidelně rozšiřují své znalosti díky pravidelné účasti na odborných školeních a seminářích.