Domem na klíč si ušetříte mnoho starostí

Domem na klíč si ušetříte mnoho starostí

Mít vlastní dům je v dnešní době sen mnohých. Zvlášť s rostoucími cenami nájmů mnoho lidí přemýšlí, že si raději postaví něco vlastního a bude splácet vlastní dům. Pokud jste i vy ten případ, že jste si konečně našetřili dost financí, sehnali pozemek a chystáte se na stavbu vrhnout svépomocí abyste co nejvíce ušetřili, pak byste měli vědět několik věcí. Člověk, který běžně sedí celý den v kanceláři si jen těžko dovede představit, jak je stavba náročná a co vše stavební práce reálně zahrnují. Nehledě na to, že na dané práce zpravidla není odborník, takže ve výsledku hrozí, že je udělá špatně a ještě nákladněji, než by je zvládla stavební firma.

Předpokládejme, že jste už oběhali všechny úřady a vyřešili si stavební povolení, máte hotový projekt, podle kterého se dá stavět, máte vytyčený dům a sehnané veškeré nářadí a materiály, které budete potřebovat. Co vás čeká nejdříve jsou zemní práce, následuje základová deska a napojení všech přípojek a sítí a vyřešení hydroizolací a izolace proti radonu. Jakmile má dům pevné základy je možné přejít k hrubé stavbě, kdy se staví obvodové stěny, příčky, stropy a schody. Nedílnou součástí domu je i střecha, na kterou je třeba vyřešit samotnou konstrukci, tedy tesařské práce, zajistit a položit střešní krytinu, a samozřejmě nesmí chybět okapy a klempířské prvky. Poté následují vnitřní rozvody a instalace, elektro, voda, topení a plyn, internet a telefony a mnoho dalšího. V dokončovací fázi stavby přichází řada na omítky a obložení, sádrokartony, okna a dveře a mnoho dalšího. Vybrat si nábytek a smontovat ho je po tom všem vlastně už odpočinek.

Všemu se však můžete snadno vyhnout a to tak, že si najdete stavební firmu. Například stavební firma Zemstav LN z Loun nabízí domy na klíč. To znamená, že vy si převezmete už dům, do kterého se teoreticky můžete stěhovat, případně ho bude jen třeba dovybavit nábytkem. Tato stavební firma má dlouholeté zkušenosti ve svém oboru a ručí za kvalitu za rozumné ceny.