Jak překonat strach z autoškoly?

Jak překonat strach z autoškoly?

Pro většinu z nás je jedním z nejdůležitějších milníků na cestě k dospělosti absolvování autoškoly a získání řidičského průkazu. Někteří ji zvládnou bez problému, pro mnoho lidí je to ale velmi stresová situace, část z nich se dokonce řidičským kurzům vyhýbá.

Mít před nástupem do autoškoly strach je naprosto normální. Ocitáte se v nové situaci a neznámém prostředí, je ale důležité s těmito strachy pracovat a za volantem nepropadat panice. Většina jich je navíc zbytečná – bojíte se, že odřete nebo jinak poškodíte zapůjčené auto? Autoškoly s tímhle počítají a mají ho pro takové případy pojištěné. Nejčastěji se lidé bojí případných autonehod – proto ale máte vedle sebe instruktora, který napjatě sleduje každé případné nebezpečí a včas mu zabrání (má vlastní pedály, spojku a brzdu). Pokud máte strach, že se ztrapníte, že si spletete brzdu a plyn nebo přehlédnete značku, nebudete první ani poslední. Učený z nebe nespadl, a to platí i v autoškole. Instruktorům je jasné, že máte nových podnětů plnou hlavu a pokud jsou profesionály, nezačnou na vás křičet, ale vše vyřeší s klidem a podpoří vás.

V neposlední řadě je důležité vybrat si kvalitní autoškolu, ať už podle doporučení kamarádů nebo referencí na jejich stránkách. Autoškola P&P sídlící v Brně nabízí výcvik všech skupin řidičského oprávnění od malého motocyklu po autobus. Výcvik skupiny B je možný na vozidlech jak s manuální, tak s automatickou převodovkou. Autoškola disponuje moderním řidičským trenažerem, který řidiče realisticky připraví na první usednutí do vozidla a umožňuje vyzkoušet jízdu za tmy, v mlze, na ledě, nebo se simulací rizikových situací, a to i v případě výcviku na automat.

Autoškola P&P kromě lekcí řízení nabízí i autobusovou dopravu po vnitrozemí či na Slovensko pro školy, sportovní kluby, firmy i soukromé osoby. K disposici jsou autobusy s kapacitou až 59 míst nebo mikrobusy pro 19 lidí. Kromě toho funguje autoškola také jako půjčovna přívěsů (i k dlouhodobému pronájmu). Rovněž nabízí odtah nepojízdného vozidla či likvidaci autovraku.