Na SOŠ v Bruntále si můžete vybrat ze 12 řemesel

Na SOŠ v Bruntále si můžete vybrat ze 12 řemesel

O řemeslníky je v dnešní době obrovský zájem, kdo je šikovný a naučí se svému řemeslu rozumět a pohybovat se v něm, ten se o budoucnost bát nemusí. Stavět domy, opravovat auta, zapojovat elektřinu a postarat se o instalatérské práce, umět ostříhat vlasy nebo výborně vařit, bude vždy potřeba. A ze 12 učebních oborů, které nabízí střední odborná škola Bruntál si jistě dokážete vybrat ten, který vás zaujme a bude bavit. A studovat něco, co vás baví je ta největší výhra.

Ačkoliv řemesla jako taková se ve své podstatě až tolik nemění, technologie, se kterými řemeslníci pracují jdou neustále kupředu. Škola díky dotaci od kraje mohla v loňském roce vystavět novou a moderní halu pro praxe žáků. Při výuce svařování, měření nebo diagnostice se tak budou učit pracovat s moderními přístroji a technologiemi, učitelé mohou využívat počítače nebo vizualizéry a žáci oborů opravář zemědělských strojů a mechanik opravář motorových vozidel také získali nové vybavení pro své vzdělání. V novinkách tak nechybí ani traktor s vlečkou nebo osobní automobil pro výuku autoškoly. A vzhledem k tomu, že žáci se nejlépe učí reálnou praxí, patří ke škole kadeřnický salon pro veřejnost nebo odloučené pracoviště hotel Zlatá hvězda.

Jako další obory poté tato odborná škola nabízí například pečovatelské služby, kadeřnictví, kuchař – číšník, tesař, truhlář, instalatér a mnoho dalších. Mimo moderní výuku a náčiní pro ni se tato škola pyšní také stříbrným certifikátem finanční gramotnosti. To znamená, učitelé se pravidelně účastní školení, žáci zase mají projektové dny, kdy se učí praxí a chodí za nimi nejrůznější odborníci. Tato schopnost je v dnešní době velmi důležitá, zvláště potom pro řemeslníky, aby si zvládli poradit a správně ocenit svou práci.