Aktuality

Farní tábor 2024

Zveme všechny děti od 2. do 8. třídy na letní farní tábor, který se bude konat v termínu 4.8. - 10.8.2024 na faře v Osové Bítýšce. Cena tábora je 3000 Kč (v případě potřeby lze individuálně domluvit sleva). Online přihlášku naleznete na následujícím odkazu:


Pro více informací kontaktujte Michala Čupra (hlavní vedoucí)
+420 604 963 635
Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

"Farní víkend" - pro děti z farnosti Vranov u Brna

Zveme všechny děti od 1. do 9. třídy na farní víkend, který se bude konat 22.-24.3.2024 v Duchovním centru na Vranově. Přihlašování probíhá do neděle 10.3.2024. Online přihlášku a další informace najdete v přiloženém odkazu.

https://docs.google.com/forms/d/1FgrUk2Nny0BlBKAvyjZj1ebXYku-uccRJVGdeFKVL5c/viewform?edit_requested=true

Jak pulsujeme

Jak pulsujeme Odpočitatelná položka daru církvi fyzických i právnických osob je standartně 10 % základu daně, pro rok 2022 byl nově zvýšen limit pro odpočet darů a to až do výše 30 % základu daně. Potvrzení o darech bude pro Vás začátkem ledna připravené ke stažení ve Vašem osobním profilu donátora Jak se PULSu daří a jiné, se můžete dočíst ve zpravodaji. Mgr. Pavel Kafka, správce Fondu

15.3. - 31.3. 2021 SMS a soutěž "Nejlépe opravená kulturní památka Jihomoravského kraje v roce 2020"

Drazí spoluobčané, farníci a poutníci, přátelé poutního místa Vranov u Brna, děkujeme vám za podporu v SMS hlasování v XIV. ročníku soutěže „Nejlépe opravená kulturní památka Jihomoravského kraje v roce 2020“. Dle neoficiálních výsledků jste nám tak pomohli posunout poutní místo Vranov u Brna na druhé místo v "ocenění veřejnosti" bez finanční odměny. Celkové výsledky v kategoriích určuje komise, a ty oznámí v květnu/červnu 2021. A ty jsou ZDE. Pravidla a podrobnosti o soutěži na webu Jihomoravského kraje najdete ZDE nebo lze stáhnout ZDE. Děkujeme za přízeň, za váš hlas a pomoc s propagací. Každou první sobotu v měsíci je zde za všechny dobrodince a dárce sloužena mše sv. v 11h, rádi vás uvidíme.

Květen 2021 - výzva papeže Františka k modlitbě růžence

Drazí farníci a poutníci, pokoj vám. V měsíci květnu jsme pobízeni k prohlubování vztahu s Ježíšovou Matkou Marií, která je nám vzorem učednictví a následování jejího Syna. Papež František nás v letošním květnu 2021 vybízí k modlitbě růžence k zastavení pandemie a návratu společenského a pracovního života. Na každý den v květnu navrhnul úmysl, se kterým se jej můžeme modlit spolu s ním i věřícími celého světa. Symbolicky bylo vybráno 30 poutních míst světa, odkud bude vysílán přenos. Arcibiskup Jan Graubner, předseda ČBK, vybídnul i poutní místa ČR, aby se přidali dle místních zvyklostí. Krom modlitby doma, se opět zveme k růženci 30 min. před večerní mší sv. Úmysly a více najdete v odkaze ZDE. Též je možno využít aktivitu "Sedm dní s Marií" - se soškou Panny Marie Vranovské u vás doma. Více o tom ve spodní části článku v odkaze - ZDE.