Moderní kempování není jenom pro drsňáky

Moderní kempování není jenom pro drsňáky

Kvůli koronavirové krizi bude letos spousta z nás odkázaná na to, trávit letní dovolenou v tuzemsku. Zatímco roky před tím pro nás letní prázdniny automaticky znamenaly cestu k moři, letos se možná budeme muset spokojit s českými přehradami. Přestože se totiž hranice s některými státy v létě otevřou, spousta lidí se cesty za hranice země takto brzy po nejhorší fázi epidemie ještě bojí a raději tak zůstane v „bezpečí“ svých hranic.

Každá mince má dvě strany a s omezenými cestami do zahraničí to není jinak. Přestože se toto léto asi nepodíváme do Vietnamu ani na vlastní kůži neokusíme krásu amerických národních parků, máme alespoň příležitost, pořádně prozkoumat českou krajinu. Protože, ruku na srdce, kolik z nás dává pravidelně přednost zahraničním dobrodružstvím před starou dobrou českou turistikou?

Vzhledem k tomu, že pobyt v České republice je náš denní chleba, máme často pocit, že nás tu už nemůže nic překvapit. Zámek v Lednici jsme už navštívili několikrát, Staroměstské náměstí si prošli křížem krážem a přírodu Českého Švýcarska jsme viděli už před pěti lety. Tak co dalšího nás tu tak může překvapit?

Dovolenou ale nedělají jen speciální místa, ale především také atmosféra. Zkusme zavzpomínat na dobu, kdy jsme jako malí jezdili s rodiči stanovat a ohřívání fazolí v ešusu byl náš největší zážitek. Co takhle se trošku vrátit v čase a pořádně si zakempovat?

Stejně jako se zdokonalují služby v luxusních hotelech, zlepšují se také služby a komfort v současných kempech. Zatímco dříve jsme se tak museli na několik dní vzdát sprchy, nebo zatnout zuby a umýt se ve studeném potoce, dnes nesmí sprcha chybět v žádném kempu. Stejně tak se stává samozřejmostí elektrická přípojka a občas nechybí ani večerní zábavní program či denní animátorský program. Pro ty, kteří chtějí zažít „kempařskou atmosféru“ ale na přespávání ve stanu se úplně necítí, může být ideální variantou autokemping, kde mohou strávit dovolenou v obytných vozech v teple a v suchu.