Na práci, která vám nevoní si neváhejte pozvat odborníky

Na práci, která vám nevoní si neváhejte pozvat odborníky

Žijeme ve velmi pohodlné a příjemné době. Jak moc dobře se máme si většinou uvědomíme, když něco v domácnosti přestane fungovat, jak má, a my se najednou musíme obejít bez toho. To je případ i kanalizace, běžně neviditelné spleti trubek, která při zacpání o sobě dává vědět výrazným a nepříjemným pachem. Čistit domácí sifony nebo si poradit s ucpaným WC nejsou činnosti do kterých by se i těm nejotrlejším domácím kutilům právě chtělo. Při špatném postupu se může stát, že jejich nevábně vonících obsah budete čistit ještě dlouho a jen tak na to nezapomenete. Proto je vhodné si na čištění, prohlídky a revize odpadů a kanalizací pozvat profesionály. Mají na to potřebné vybavení ale i zkušenosti.

Na vyřešení ucpaného potrubí v domácnosti se nejčastěji využívá mechanického čištění. Na to se využívá tenká a dlouhá ocelová pružina, která se v potrubí roztočí a odstraní všechny měkké usazeniny. Při větších problémech, především pokud je v kanalizaci usazený štěrk nebo písek je třeba využít čistící vůz u kterého se používá výplach trubek vysokotlakým vodním paprskem.

Mimo pravidelné čištění není ani dobré zapomínat na pravidelné revize a kontroly kanalizací. Ty jde provádět pomocí kamery už i u malých domácích potrubí stejně jako u domovních a komunálních stok. Monitoring kanalizace pomocí kamery odhalí s naprostou spolehlivostí příčiny poškození kanalizace a jasně ukáže její reálný stav. Může se hodit i při poruše trubek v domě, kdy díky tomu je možné bourat jen v místě skutečné závady. Mimo to se tato technika využívá i při prohlídce kanalizace pro kolaudační řízení. V případě, kdy nevíte kudy kanalizace vede využívá se také její trasování pomocí sondy, která zjistí přesný směr i hloubku kudy vede.