Mokré nebo suché barvy?

Mokré nebo suché barvy?

Nemusíme si nutně objednávat nový zahradní nábytek, nebo měnit ještě stále perfektně funkční bránu jen proto, že po nějaké době ztratily svůj „šmrnc“. Zatímco doma je náš nábytek a bytové doplňky ve stabilním prostředí a můžeme je zničit jen svou vlastní nešikovností nebo opotřebováním po dlouhodobém užívání, venkovní nábytek je vystavený neustálým změnám počasí a povětrnostním vlivům, které se na jeho vzhledu mohou časem podepsat. To však neznamená, že při prvních nedokonalostech musíme nábytek hned vyhodit, nebo nahradit novým. Stačí mu jen vdechnout nový život.

Barvy nám odjakživa dělají život veselejší a při jejich správném výběru si jimi můžeme bydlení pěkně ozvláštnit a udělat jej mnohem osobnější. Právě barvy a jejich kombinace spolu s ostatními doplňky dávají věcem ze sériové výroby „duši“ a dělají je nevšedními. A právě barvy můžeme použít k tomu, abychom z ošuntělého regálu nebo kusu nábytku vytvořili zase zbrusu nový doplněk.

Na trhu dnes najdeme dva základní typy barev, které můžeme na nátěr povrchů využít – tekuté a suché. Zatímco s tekutou barvou už se setkal snad každý, suché barvy v nás mohou vzbuzovat spoustu otázek. Na rozdíl od barev klasických nemusíme suché neboli práškové barvy před použitím s ničím míchat. Vyhneme se tak používání škodlivých a nepříjemně zapáchajících ředidel.

Firma KDLAK, s.r.o. lakování práškovou barvou nabízí. Tato technika má řadu nesporných výhod, mezi které patří zejména kvalita nalakovaného povrchu. Práškové barvy se vyznačují vysokou trvanlivostí, přičemž prakticky nedochází k jejich loupání. Další neopomenutelnou výhodou práškové barvy je také její rychlé schnutí. Takzvaná suchá barva neobsahuje škodlivé látky a je tak vhodná nejen na venkovní použití, ale také do citlivých provozů jako je například potravinářství. Výrobci práškových barev navíc neustále investují nemalé částky do vylepšování jejich vlastností, které uspokojí i nejnáročnější zákazníky. Při aplikaci práškové barvy se barva nanese rovnoměrně a nevznikají tak nevzhledné „tečky“ či nerovnosti.

V nabídce firmy KDLAK najdeme kromě práškového lakování také svářecí automaty či hasicí přístroje, na jejichž výrobu se firma specializuje.