Je opravdu nutné chodit na preventivní prohlídky k zubnímu lékaři?

Je opravdu nutné chodit na preventivní prohlídky k zubnímu lékaři?

Návštěvy lékařů nepatří mezi oblíbenou činnost většiny z nás, u zubních lékařů to však platí dvojnásob. Mnoho lidí považuje návštěvu zubního lékaře za velmi nepříjemnou událost, které se snaží mermomocí vyhýbat a pokud ho žádný bolavý zub či jiný problém netrápí, k zubnímu lékaři se dobrovolně nevydají. Preventivní prohlídky jsou bohužel u řady lidí brány jako zbytečnost, ve výsledku však často doplácí na svou nedůslednost. Jak často je tedy nutné navštěvovat ordinaci zubního lékaře? Děti do 18 let by měly lékaře navštěvovat pravidelně dvakrát do roka. U dospělých se často informace rozchází a dospělým pacientům bývá doporučována alespoň jedna prohlídka ročně, v ideálním případě se doporučují prohlídky dvě, stejně tak jako u dětí. Ze statistik však vyplývá, že většina Čechů prevenci zanedbává a na preventivní prohlídky se nedostavuje.

Zubní lékař při preventivní prohlídce nemusí odhalovat pouze „banální“ případy typu zubního kazu, u kterého se můžou někteří domnívat, že si ho umí diagnostikovat sami. O čas jde především u vážnějších onemocněních, jako je například onkologické onemocnění dutiny ústní. Do celkové péče a prevence by měla být automaticky zahrnována také zubní hygiena, která by měla být prováděna v ideálním případě také dvakrát do roka spolu s preventivními prohlídkami. Při dodržování těchto dvou kroků a každodenní péči máte velmi dobře nakročeno ke zdravému chrupu.

V ideálním případě navštěvujte stomatologické centrum či kliniku, kde vám poskytnou veškerou péči a služby na jednom místě. Zubař Vodňany nabízí kompletní stomatologickou péči pacientům všech věkových skupin od vstupních vyšetřeních až po složitější chirurgické zákroky. Na kliniku si můžete dojít také na zubní hygienu, která se pyšní nejmodernější technikou představující v dnešní době úplnou špičku. Stomatologické centrum je vybaveno čtyřmi zubními ordinacemi, ordinací výše zmíněné zubní hygieny a ordinací určenou na specializované chirurgické zákroky. Samozřejmostí je také rentgenové a laserové pracoviště či stomatologická laboratoř. Při odchodu si dokonce můžete koupit dentální potřeby přímo na recepci.