Slasti a strasti rekonstrukce koupelny

Slasti a strasti rekonstrukce koupelny

S budováním vysněné koupelny se pojí mnoho starostí. Jaké vybrat umyvadlo? Pořídit si radši vanu nebo sprchový kout? A kulatý nebo čtvercový, matný nebo průhledný? Provedené volby ani nelze spočítat, a když konečně vyberete vhodný typ splachování, zjistíte, že musíte zvolit dokonce i barvu spár.

Ač vnímáme především estetickou stránku koupelen, je to místo s vysokou vlhkostí, které používáme několikrát denně, volba kvalitních materiálů a provedení je tedy naprosto zásadní. Úplným základem je kvalitní obklad a dlažba. Nejčastěji se setkáváme s keramickým obložením, které je odolné, lehce omyvatelné a vydrží desítky let. Pokud přemýšlíte nad něčím netradičním a elegantním, v úvahu přichází sklo, které se krásně leskne, ovšem hůř udržuje. Někdo k obložení rád využije přírodní kámen, korek nebo k přírodě nepříliš šetrný plast.

Nenápadné, ale pro náš pohodlný život naprosto klíčové jsou vodovodní baterie. Jsou na ně kladeny vysoké nároky a výrobci se předhánějí, kdo je vyrobí kvalitněji a levněji. Nezapomeňte výběru vhodné baterie věnovat dostatek pozornosti, vrátí se vám to. Popřemýšlejte třeba, jestli budete v umyvadle prát a podle toho rozhodněte o její velikosti a flexibilitě, vyzkoušejte pohodlí ovládání jednotlivých baterií, zjistěte, jaká je trvanlivost jejich povrchu, výdrž v čase nebo úspora spotřeby vody, trh je jich plný, tak máte z čeho vybírat.

Ať už jste kutilem nebo profesionálem, je jasné, že k opravě nebo rekonstrukci koupelny potřebujete kvalitní instalatérské potřeby. Jste-li z Prahy a okolí a potřebujete poradit nebo vybrat z široké škály kvalitních instalačních materiálů a potřeb, možností je zavítat do prodejny Instaplast v Praze 8. Naleznete v ní vše potřebné pro vodu, plyn, topení nebo kanalizace. Vybrat si taky můžete z nespočtu vodovodních baterií a koupelnové keramiky od známých značek jako Jika, Ravak, Sapho nebo Geberit. Prodejna funguje již od roku 1993, takže i jako naprostému nováčkovi ve světě instalatérství se vám dostane špičkových rad a služeb.