Kam všude se dá na výlety pod Brdy

Kam všude se dá na výlety pod Brdy

Mnoho lidí, zatímco byli přes karanténu zavření ve svých bytech jen snilo o tom, jak se asi v této době žije v malých obcích, ukrytých uprostřed lesů, kde procházka nemusí být jen do nejbližšího parku, ale mají k dispozici široké lesy a louky. Pojďme se podívat na malou obec pod ukrytou pod Brdy a na to, jak se v ní v uplynulých měsících žilo a kam všude mohli místní chodit na výlety. Třeba vás široké možnosti, kam se tu dá jet na kole nebo jet na výlet inspirují k volbě místa pro vaši další dovolenou.

Malé obce se v této nelehké době o své obyvatele staraly přímo ukázkově. Někoho z velkého města, kde o ochranné pomůcky v obchodech probíhal takřka boj, možná překvapí, že menší obce distribuovali tyto pomůcky všem svým obyvatelům. Vždy s tím pomáhaly místní spolky, v mnoha obcích to byli dobrovolní hasiči. Ti v obci Podbrdy za normálních okolností spolu se spolkem rybářů pořádají kulturní a sportovní akce v místním víceúčelovém sále. Ale zpátky k tipům na výlety po okolí.

Jak už název obce napovídá, leží nedaleko od Brd. Přírodní park Hřebeny, která je severovýchodní částí Brdské vrchoviny mají obyvatele obce Podbrdy takřka za svými domy. Přírodní park díky síti turistických stezek i cyklostezek přímo láká na výlety a klid přírody a uklidňující pohledy na kopce a zeleň příjemně uklidňuje. Ještě blíž, než do samotného CHKO Brdy to však z Podbrd je do jiné chráněné oblasti. Tou je známý a mnohotvárný Český kras. Krajina s téměř sedmi sty jeskyněmi, bohatými lesy, skalními památkami ale i turistickými lákadly by měl někdy navštívit každý. Díky tomu se možnosti, kam se v okolí Podbrd vydat na výlet nikdy nevyčerpají. Případně je možné si dojet kousek dál do samotných Brd a procestovat si i ty.