Poškozené části strojů změří a vyrobí nové

Poškozené části strojů změří a vyrobí nové

Pokud bychom chtěli představit severomoravskou firmu Weldeum, stačilo by napsat: svařujeme materiály, instalujeme potrubí a obrábíme kovy. Tato společnost se spolu se svými klienty podílí na realizaci průmyslových projektů a staveb v oblasti kovových konstrukcí, rozvodů potrubí, svařenců a dalších zámečnických prací.

Firma Weldeum má dlouholeté zkušenosti v různých odvětvích energetiky a průmyslu, svařuje tlakové i netlakové části, nejrůznější materiály a svařuje také na zrcátko. Svářečské práce se orientují na legovanou i nelegovanou ocel a hliník. Výsledky práce mají využití ve strojírenském, energetickém a chemickém průmyslu. Weldeum provádí také montáž a demontáž průmyslového potrubí a vyrábí technologické celky pro rozvod tepla, potrubí tepelných elektráren a parních kotlů, pro zpracování ropy a plynu, pro chemický a hutní průmysl. Specializuje se na opravy a rekonstrukce potrubních rozvodů, montáže parovodů a horkovodů, demontáže technologických celků, montáže a demontáže lisů, výrobu a montáž tlakových celků jako jsou komory, plynové rozvody, tlakové nádoby a ohříváky. Kromě rekonstrukce firma nabízí opravy a dílenskou výrobu. Zámečnické práce zahrnují výrobu náhradních dílů strojů a zařízení na základě měření a vlastní výrobní dokumentace ve 2D a 3D. Nové díly a sestavy lze vyrobit sériově i na zakázku. Společnost Weldeum vlastní certifikát na přesné měření na 3D dotykových strojích, při celé fázi výroby nového produktu využívá CNC stroje a je schopna zajistit i externí operace broušení, kalení a popouštění. Jednotlivé díly mohou mít maximální rozměry 6 x 3 metry.

Zákazníci si ve společnosti Weldeum domlouvají také servis a údržbu na průmyslových a energetických zařízeních, jako jsou sila, zásobníky, výsypky, přehřívače, nádrže, ohřívače, tepelné výměníky, kotle a ostatní komory pro tlaková zařízení. Firma zajišťuje také CNC výrobu na tříosém centru, 3D měření obrobených dílů včetně protokolů na 3D souřadnicovém stroji. Nejsilnější stránkou společnosti je hledání nových netradičních řešení a optimalizace v návaznosti na ekonomiku provozu. Při náhlých poruchách je na základě měření možné vytvořit dokumentaci k mechanicky poškozeným dílům a zajistit na CNC strojích jejich rychlou výrobu.